Polismyndigheten

Polismyndigheten söker en Handläggare/Verksamhetscontroller till IT-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 24 september 2018
Stängs
den 15 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.


Arbetsbeskrivning

IT-avdelningens kansli tillhandahåller stöd och styrning inom områdena administration, ekonomi och uppföljning samt it-inköp och därtill juridiskt stöd avseende IT-upphandlingar.

Gruppen Verksamhetsplanering och Uppföljning som är en del av IT-avdelningens kansli och söker nu verksamhetscontroller. Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat team på 6 verksamhetscontrollers.

Verksamhetsplanering och Uppföljning arbetar nära och tillsammans med ekonomer, som organisatoriskt tillhör ekonomiavdelningen. Det är därför positivt om du har kunskaper även i ekonomiska och finansiella frågor. Vi har ett stödjande arbetssätt och växlar mellan strategiska och mer operativa arbetsuppgifter.

I rollen som verksamhetscontroller ingår att:

 • Hålla samman avdelningens beredningsprocess inför veckovisa beslutsmöten
 • Ta fram och sammanställa underlag inför olika typer av beredningar, såsom uppföljningar, remisser, yttranden och beslut.
 • Delta i arbetet med avdelningens styrdokument
 • Tillsammans med andra verksamhetscontrollers ansvara för planering, uppföljning och intern styrning och kontroll
 • Ha en aktiv roll i avdelningens planeringsprocess under året, vilket ska resultera i en årlig it-/verksamhetsplan
 • Ha en aktiv roll i uppföljningsprocessen under året: månadsrapportering, tertial- och årsrapport samt löpande uppföljning
 • Utveckla nyckeltal för verksamheten

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom samhällsvetenskap, ekonomi eller annan för tjänsten relevant utbildning.
 • Erfarenhet av kvalificerat arbete med verksamhetsstyrning.
 • Mycket god vana av att skriva rapporter på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift.

Meriterande:
Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete inom IT-området
 • Erfarenhet att arbeta med ekonomistyrning
 • Erfarenhet av arbete med databaser
 • Erfarenhet av arbete med Excel och/eller QlikviewVana av att hålla presentationer/föredrag.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att kunna samordna, strukturera och proaktivt leda arbetet framåt. Du bör ha starkt utvecklingsfokus, en helhetssyn samt kunna växla mellan verksamhetsövergripande och operativt perspektiv. En förutsättning för ett gott resultat är att kunna förankra arbetet hela vägen ut i verksamheten. För att lyckas i arbetet är det viktigt med god kommunikationsförmåga och att du är lyhörd och inkluderande då du kommer att ha många kontaktytor inom och utanför organisationen.

Vi kommer lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.


Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten?Du är välkommen att kontakta Adriana Talaba, gruppchef för Verksamhetsplanering och Uppföljning, tfn 072-5305321

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SAsCO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan:

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag är den 15 oktober 2018!

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb