Polismyndigheten

Polismyndigheten söker en engagerad testare med erfarenhet av testautomation!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 24 september 2018
Stängs
den 8 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

 Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens idag ca 30 000 medarbetare.

 Tjänsten är placerad i lokaler nära vackra områden vid Kronobergsparken, mitt i centrala Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Om jobbet
När du kommer till oss är du med och tar fram appar till poliserna samt jobbar med system (frontend, backend). De appar vi tar fram stödjer många olika verksamhetsområden som alla främst syftar till att ge poliserna ett informationsövertag som gör att de snabbt och på plats kan fatta beslut om åtgärd. Vi nöjer oss aldrig, utan strävar att lösningarna ska överträffa poliserna önskningar och ge stor effekt inom hela vår verksamhet. Det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

För att bättre förstå den verklighet som polisen har, är vi ute på verksamhetspraktik och har utöver det täta och nära samarbeten. It avdelningen och polisverksamheten tillsammans har återkommande innovationsdagar då vi jobbar på idéer och förslag.

Teamet
Vi har stort fokus på teamet som delar en stor gemensam passion och stolthet för det vi levererar. Vi är ett multifunktionellt team som hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi är ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och vår vardag. Vi är drivna, tar fram lösningar med modern teknik och ser klara fördelar med parprogrammering. Och vi har kul på jobbet!

Vi gör nytta. Vi når resultat.

Din roll
Vi söker dig som brinner för test och testautomatisering. Du är en lagspelare som ansvarar för att testarbetet håller hög kvalitet. Du är duktig på manuella och utforskande testar. Ett stort plus om du har erfarenhet av och koll på när automatisering är användbart inom test och vilket värde det ger. Du implementerar nya automattester allteftersom ny funktionalitet tillkommer. Du ser även till att befintliga automattester underhålls och vidareutvecklas.

Kvalifikationer

 • Examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola eller motsvarande
 • Goda kunskaper i programmering
 • Arbetat ett par år inom test med fokus på testautomation, är bekväm med Selenium/Protractor
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande
Det är meriterande om du har kunskap eller erfarenhet av:

 • Testautomatisering med Appium
 • Testautomatisering av iOS-appar (med XCUITest eller liknande)
 • Testning av Angular applikationer
 • API-testning med SoapUI/ReadyAPI
 • Java, JavaScript eller andra programmeringsspråk
 • Jasmine, JUnit eller motsvarande testramverk
 • TDD/BDDGUI-testautomatiseringsverktyg (generellt)
 • Agila metoder och test med korta iterationer
 • Granska kravdokumentation för att säkerställa att kraven är mät- och testbara
 • Administrera och versionshantera testdokumentation, testkod och testdata
 • CI/CD
 • Certifiering inom testområdet ISTQB eller motsvarande
 • Prestandatest
 • Jira, Confluence

Beskriv så utförligt som möjligt de projekt du deltagit i, så det tydligt framgår hur du har arbetat med de olika verktygen och programspråken.

Personliga egenskaper 
Som person gillar du att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession. Du har också en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du har problemlösningsförmåga och gillar att hacka kod. Du ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt.

I alla våra rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper

Kontaktpersoner

Kontaktuppgifter rekryterande chef: Sarah Hjortsmarker, tfn 010-5641459, sarah.hjortsmarker@polisen.se.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.                  

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter. 

Ansökan:

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 Vi ser fram emot din ansökan!


Sista ansökningsdag är den 8 november 2018!

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb