Polismyndigheten

Vi söker nyfikna och teknikälskande seniora Systemutvecklare för mobilutveckling

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 24 september 2018
Stängs
den 8 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten växer så det knakar. Vi står inför extremt spännande år och kommer med rekryteringen av 1000-tals poliser ha stärkt fokus på utveckling och bra införanden av IT-stöd.

Vi söker nu ännu fler riktigt duktiga och nyfikna utvecklare, d.v.s. er med flera år av erfarenhet som systemutvecklare och gärna från andra områden inom IT som vill komma till oss och bidra till att vi allt snabbare får ut det IT-stöd som våra poliser såväl behöver.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

 Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

 Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.


Arbetsbeskrivning

Om jobbet
När du kommer till oss är du med och tar fram appar till poliserna. Vi jobbar också med att få bakomliggande system med tillhörande front-end och back-end att bli väloljade och fungera så smidigt som möjligt.

De appar vi tar fram stödjer många olika verksamhetsområden som allra främst syftar till att ge poliserna ett informationsövertag som gör att de snabbt och på plats kan fatta beslut om åtgärd. Vi nöjer oss aldrig, utan strävar att lösningarna ska överträffa polisernas önskningar och ge stor effekt inom hela vår verksamhet. Det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

För att bättre förstå den verklighet som polisen har, är vi ute på verksamhetspraktik och har utöver det täta och nära samarbeten. IT-avdelningen och polisverksamheten tillsammans har återkommande innovationsdagar då vi jobbar på innovativa idéer och förslag till nyutveckling.

Teamet
Vi har stort fokus på teamet som delar en stor gemensam passion och stolthet för det vi levererar. Vi är ett multifunktionellt team som hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi är ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och vår vardag. Vi är drivna, tar fram lösningar med modern teknik och ser klara fördelar med parprogrammering. Vi gör nytta. Vi når resultat. Vi är ett team som har kul på jobbet!

Din roll
Du är starkt intresserad av teknik och anstränger dig för att försöka förstå vad användarna behöver. Du vill bygga snygga högkvalitativa appar som är enkla att underhålla rent tekniskt samtidigt som de är logiska och så enkla att användarna snabbt kommer igång och använder dem.

Du är en lagspelare som vill hjälpa till att föra hela teamet framåt oavsett uppdrag. Du bevakar den tekniska utvecklingen hos de ledande på marknaden för att se vilka delar vi bör implementera så att vi fortsätter hålla oss i framkant.

Kvalifikationer

Det är en utmaning att fånga programmeringsmässig passion i tydliga punkter men vi ser att du har mycket goda erfarenheter av utveckling i moderna ramverk.

Vi vill att du beskriver så utförligt som möjligt hur du har arbetat med olika programmeringsspråk och verktyg.

Vi söker dig som har, eller kan visa:

  • Examen inom datateknik, datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande
  • Flera år av erfarenhet inom webbteknologier, exempelvis HTML5 & CSS3, TypeScript, JavaScript, Angular, React, eller liknande. alternativt
  • Flera år av erfarenhet inom iOS mobilutveckling, exempelvis Swift/Objective-C, Xcode, Apple API:er, etc. alternativt
  • Flera år av erfarenhet inom server- & systemutveckling (gärna på Linux), med plattformar som Java EE, Node.js, eller liknande
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande
Vi värderar högt att du kan visa upp/beskriva minst 2 större lösningar som du varit med och utvecklat. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av:

  • TDD
  • CI/CD
  • AIMicroservice-arkitektur
  • Reactive programming

Personliga egenskaper
Du trivs att samverka med alla olika roller/kompetenser i och utanför teamet. Du är kvicktänkt, flexibel och öppen för att anamma nya tankesätt och idéer. Du bidrar med struktur, har förmåga att göra en sak i taget och göra den bra. Du har problemlösningsförmåga och förmåga att växla fokus från strategi till användarkrav. Du vill aktivt förbättra vårt arbetssätt och jobbar hårt med att minska ledtider.

I alla våra rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Kontaktuppgifter rekryterande chef: Sarah Hjortsmarker, tfn 010-5641459, sarah.hjortsmarker@polisen.se.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

 

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan:

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sista ansökningsdag är den 8 november 2018!

Varmt välkommen med din ansökan

Liknande jobb

Liknande jobb