Junior systemutvecklare C# .Net

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 september 2018
Stängs
den 14 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.

Junior systemutvecklare C# .Net

Är du i början av din karriär som systemutvecklare och är redo för att ta nästa steg? Vi söker nu dig som vill vara med och forma effektiva systemstöd för de svenska statsfinanserna.

ESV:s it-organisation ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av system som är centrala för framtagandet av statens budget. Digitaliseringen ställer allt större krav på ESV och för att stödja regering och myndigheter vill vi anpassa oss vad gäller kompetens och arbetssätt i takt med utvecklingen.

Vi är cirka 45 medarbetare, varav 20 är systemutvecklare. Vi arbetar i en modern teknisk it-miljö med fokus på kvalitativa systemleveranser och nöjda beställare.

Vi erbjuder
På it inom ESV har vi helhetsansvar för statens budget- och redovisningssystem. Vi ser till att allt inom it funkar när det är som viktigast och bidrar aktivt till att finansministern kan presentera statens budget. Vi erbjuder ett spännande jobb där vi jobbar med teknik i framkant!

Vi sitter centralt i öppna moderna lokaler. Hos oss är det högt i tak och nära från idé till beslut. Vi har ett mobilt arbetssätt och vi trivs tillsammans, vilket gör att många utvecklare stannar länge hos oss. Besök våra karriärsidor så får du veta varför. Välkommen till vårt gäng!

Om jobbet
Som systemutvecklare får dina dagliga leveranser avgörande betydelse för den svenska regeringens förmåga att styra och följa upp landets ekonomiska utveckling. I den här spännande rollen ingår du i något av våra team som driver dagens och utvecklar framtidens system. Arbetet bedriver du i nära samarbete med övriga medarbetare och intressenter.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

- arbeta med design och implementation av mjukvaruarkitektur inom teamet
- skriva förvaltningsbar kod som dagligen används av många användare
- ha en öppen dialog med verksamhet och externa intressenter
- samarbeta med kollegor i ett agilt arbetssätt
- hitta och genomföra förbättringar i både befintliga och kommande system
- jobba med automation av testning och driftsättningar

Om dig
Du är relativt ny i rollen som systemutvecklare men har något års arbetslivserfarenhet inom systemutveckling. Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning it eller motsvarande. Du har goda programmeringskunskaper och stort intresse av att lära dig nya tekniker, språk och ramverk. Goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift är en förutsättning.

Vi använder oss av Microsofts utvecklingsplattform, varför det är ett krav att du har erfarenhet av utveckling med C#, MVC, SQL, HTML och etablerade ramverk för Javascript.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har även mycket god samarbetsförmåga och är van att arbeta för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Mer information
Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 14 oktober 2018. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Läs mer om ESV och hur det är att jobba hos oss på www.esv.se/om-esv/arbeta-hos-oss/.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta systemutvecklare Anette Bergström på telefon 08-690 44 04. Har du frågor om vår rekryteringsprocess är du välkommen att kontakta HR-specialist Victoria Karlsson Wigren på telefon 08-690 45 19 alternativt på hr@esv.se. Fackliga kontaktpersoner är Elisabeth Perntz, ordförande SACO, telefon 08-680 44 44 och Johan Hjerpe, ordförande ST, telefon 08-690 43 35.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb