Junior IT-tekniker till Servicedesk som älskar att ge service

Rekryterare
Sundbybergs stad
Plats
Sundbyberg (Stad), Stockholm
Annonserat
den 27 september 2018
Stängs
den 12 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Du siktar högt. Och har fötterna på jorden. Precis som vi.

Här på Enheten för Digitalisering och Service ansvarar vi bland annat för support och drift av stadens IT-miljö. Vi levererar IT-tjänster till stadens arbetsplatser och till några av de kommunalägda bolagen. Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla IT-stödet för att kunna möta verksamheternas behov. IT-miljön består i grova drag av två egna datahallar, 170 servrar, 2400 datorer, 1800 Chromebooks, 2400 mobila enheter, 3500 anställda, 5200 elever och ett 100-tal fiberanslutna arbetsplatsställen. Du kommer att tillhöra driftgruppen som består av tre servicedesktekniker, fyra supporttekniker, fem systemtekniker och en nätverkstekniker.

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare har möjlighet att vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.

Dina arbetsuppgifter består av att snabbt och effektivt försöka lösa användarnas problem och dokumentera detta i vårt ärendehanteringssystem. Servicedesk ger support via telefon, e-post, fjärruppkoppling eller direkt till användare som kommer på besök. Till mindre del kan du även komma att hantera ärenden på plats ute i våra verksamheter. Alla stadens medarbetare är dina kunder. Eftersom IT-miljön är stor och komplex kommer det inte att saknas utmaningar.

Vi vill att du har en gymnasieutbildning i grunden. Meriterande är yrkesutbildning eller gymnasieutbildning med IT-inriktning. Du behärskar det svenska språket flytande, både i tal och skrift. Du har goda kunskaper inom Active Directory-administration, Microsoft Office/Office 365, Windows 10, iOS och Android. Du har grundläggande kunskap inom nätverk.

Du har en utpräglad servicekänsla och kan behålla lugnet även i stressade situationer. Du gillar ordning och reda och har full koll på läget. Du är en duktig kommunikatör och anpassar nivån på samtalet efter situation. Du är en god lyssnare vilket du har användning för när du på ett analyserande sätt tar dig an problem och löser dessa metodiskt. Du är självgående, driven och strukturerar upp dina arbetsuppgifter för att nå effektivitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller efter överenskommelse. Ansök senast den 12 oktober. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Kontaktpersoner

Klas Strömberg

IT-Driftchef

klas.stromberg@sundbyberg.se

Facklig kontaktperson

Nås via kommunens växel

08-706 80 00

Liknande jobb

Liknande jobb