Chef informationsteknik och ledningssystem till SIS

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 september 2018
Stängs
den 28 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Motiveras du av att leda andra, att utveckla din omvärld och jobba långsiktigt? Har du verkat brett inom IT-frågor, informationsteknik- eller ledningssystem och vill påverka, förbättra och har många idéer? Du kanske till och med har erfarenhet och idéer inom standardiseringsområdet? Då kan vi ha en riktigt rolig utmaning för dig.


Uppdraget
SIS standardiseringsavdelning är indelade i sex områden med 100 medarbetare och 300 standardiseringskommittéer. Det är 14 projektledare och assistenter som jobbar inom området informationsteknik och ledningssystem som nu söker en drivande chef som kan fortsätta engagera intressenter i standardiseringsarbeten för smartare och bättre lösningar för tjänster och produkter. Vi behöver dig som kan leda sektionen i hög takt så vi kan projektleda nya standarder och få branschen att förstå nyttan av det.

Standardiseringsarbetet bedrivs i projekt som kallas Teknisk Kommitté (TK). Våra kommittéer leds av ett projektteam från SIS. I våra kommittéer deltar olika företag och organisationer för att tillsammans utarbeta standarder och andra produkter kopplade till verksamheten. Du blir ansvarig för en portfölj med 55 svenska och ca 10 internationella kommittéer.

Som chef över området kommer du initiera standardiseringsarbeten, planera, leda, samordna och följa upp den dagliga verksamheten och dina medarbetare. Du har det operativa och strategiska ansvaret för avdelningens utveckling och måluppfyllelse. Vidare ansvarar du för att effektivisera arbetssätt, definiera mål för verksamheten, stimulera ett kreativt och utvecklande arbetsklimat samt att driva förändringsarbete och skapa förutsättningar för tillväxt och nya projekt. Du har personal- och budgetansvar och förväntas bredda avdelningen med globala och nationella nya uppdrag.

Du rapporterar till avdelningschefen för Standardiseringen och ingår i standardiseringens ledningsgrupp.

Resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer
Du har jobbat som chef inom informationsteknik och/eller ledningssystem på strategisk nivå och gärna haft roller som CIO, CSO, konsultchef, KAM, affärsutvecklare eller likvärdigt. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av offentlig sektor eller större ideella föreningar.

Du har goda ledaregenskaper och har framgångsrikt lett förändringsarbete och ansvarat för mål och budget. Som chef och ledare är du engagerad, utåtriktad och lyhörd. Du har en inre motor som gör att du är självgående, tar ansvar och är inte rädd för att fatta beslut. Som ledare är du intresserad av att utveckla dina medarbetare och sektionen samt fortsätta att driva arbetet med att utveckla vår kultur. Feedback och coaching är verktyg du använder i din vardag. Då rollen innebär mycket samarbete med andra chefer och avdelningar krävs det också att du är en teamspelare som ser till helheten.

Du har en relevant teknisk universitets-/högskoleexamen och goda kunskaper i svenska och engelska så du obehindrat tar dig fram i både tal och skrift.

Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Andreasen, chef för Standardiseringen, 08-555 522 66.

Du är också välkommen att kontakta våra fackliga representanter från Akademikerklubben Bengt Rydstedt 08-555 52 028 eller Unionen Anette Eriksson 08-555 520 65.

Vi tillämpar provanställning.


Om företaget
SIS är en internationell organisation med 170 medarbetare. Vi projektleder experter från olika branscher som vill utveckla standarder. De möts hos oss för att hitta gemensamma lösningar som bidrar till innovationer och underlättar handel och export. SIS är en del av, och representerar Sverige, i den europeiska standardiseringsorganisationen CEN och den globala organisationen ISO.

Utöver att driva utveckling av standarder säljer vi också standarder, handböcker, utbildningar och rådgivning.

Du som blir en del av SIS, blir också en del av en verksamhet där Sveriges bästa experter samlas för att skapa standarder ― tillsammans med världens bästa experter. På så vis är SIS en kunskapsorganisation. Här får du ta del av världsomspännande projekt, som i sin tur öppnar dörrar till ett internationellt nätverk.

Vi har vårt kontor i nya lokaler på Torsplan i centrala Stockholm.

Liknande jobb

Liknande jobb