IT-chef till VafabMiljö Kommunalförbund

Plats
Västerås (Stad), Västmanland
Annonserat
den 28 september 2018
Stängs
den 14 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du ha ett av framtidens viktigaste uppdrag? Vi på VafabMiljö arbetar för ett hållbart samhälle, för våra barn och för vår framtid. På uppdrag av våra medlemskommuner tillhandahåller och utvecklar vi avfallstjänster för alla som bor och verkar i vår region. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att vårt avfall ska tas om hand och återvinnas så långt det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Förändring ger möjlighet till utveckling.

Nu står vi på På VafabMiljö inför ett strategiskt arbete med att ta fram och implementera en IT-strategi och nya arbetssätt mot målet att bli en modern och digital arbetsplats. Har du en bred IT-bakgrund, ett intresse för verksamhetsfrågor och erfarenhet av att leda och motivera i förändringsarbete? Då kanske du är VafabMiljös nya IT-chef!

Hur ser din arbetsdag ut?
Som IT-chef leder du en enhet som, i nära samarbete med verksamheten och externa leverantörer, spelar en nyckelroll i det förändringsarbete VafabMiljö står inför. Förbundet ska bli en modern och digital arbetsplats och det är du och ditt team som översätter verksamhetens och kundernas behov till digitala lösningar. Du har verksamhets- och processansvar för support, drift, teknik- och systemutveckling av förbundets gemensamma IT-system och ansvarar för upphandling, avtal och inköp av IT-relaterade produkter och tjänster. Du leder det övergripande strategi- och säkerhetsarbetet inom IT-området, verkar för en samordnad systemstruktur och supportar verksamheten genom att identifiera system som på bästa sätt stödjer våra processer och utvecklar förbundets förbättrings-, miljö- och kvalitetsarbete.

Vem är du?
För att trivas och lyckas med uppdraget, är det viktigaste att du har en stark drivkraft och vilja att vara med och vidareutveckla VafabMiljö till att bli en stark aktör inom miljöbranschen! Utöver det, behöver du en bred IT-bakgrund och en mångårig erfarenhet av samordning, ledarskap samt verksamhets- och processutveckling inom IT-området. Vi vill att du har en akademisk examen inom IT/informationssystem och ser det som starkt meriterande om du har erfarenhet av förändringsarbete i en ledande ställning. Att omvärldsbevaka och vara uppdaterad kommer naturligt för dig och du är erfaren och uppdaterad på olika affärs-, kund- och ärendehanteringssystem samt beslutsstöd/BI. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat och har B-körkort.

Som kapten för det förändringsarbete vi står inför, behöver du en positiv läggning, ett strategiskt fokus och en systemsyn. Du är en person med en stark egen drivkraft att nå uppsatta mål, har lätt för att se saker i ett större sammanhang men kan samtidigt bidra med struktur i daglig prioritering och organisering utifrån verksamhetsmål och tidplaner. Du är duktig på att sälja och lyssna in idéer och förslag i syfte att skapa engagemang och goda relationer med övriga chefer och medarbetare inom VafabMiljö i IT-relaterade frågor. Med ett tryggt, engagerat och prestigelöst ledarskap och en utmärkt kommunikativ förmåga, inspirerar och motiverar du din omgivning och bygger effektiva och arbetsglada team.

Välkommen på en resa med spännande och utmanande framtidsfrågor in i 2020-talet!

Tjänsten är placerad i Västerås och du rapporterar till VD. Vi planerar att till hösten 2019 sitta i ett nytt, aktivitetsbaserat kontor tillsammans med andra kommunala bolag och med närhet till Västerås City och goda kommunikationer.

Intresserad?
Visst låter det spännande? Sök snarast och senast den 14 oktober 2018! Vi arbetar med löpande urval. Kom ihåg att till din ansökan bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar om vad som lockar med tjänsten och varför just du är rätt person. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ulrika Matsson på telefon 020-15 18 18.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb