Förvaltningsledare IT

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 3 oktober 2018
Stängs
den 26 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bidra till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa i rollen som förvaltningsledare IT? Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.

Beskrivning av verksamhet
IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag samt samverkan både nationellt och internationellt. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov. Du som förvaltningsledare IT är en nyckelperson i vår resa.

Vår enhet består av ett sextiotal medarbetare fördelade på tre grupper: IT Drift & Support, IT Utveckling och IT Verksamhetsutvecklingsstöd och vi söker nu en förvaltningsledare IT. Du kommer att tillhöra gruppen IT Verksamhetsutvecklingsstöd där projektledare, förvaltningsledare IT, IT- och verksamhetsarkitektur ingår. 

Arbetsuppgifter
Läkemedelsverket arbetar enligt förvaltningsmodellen pm3 och du kommer att vara förvaltningsledare IT för två förvaltningsobjekt. Vi har för närvarande 6 förvaltningsobjekt som stöttar både kärn- och stödverksamhet och kommer att utveckla förvaltningsobjektsarkitekturen under hösten.

Arbetet innebär att du kommer att ansvara för att verkställa förvaltningsplanens mål avseende IT-stöd, att tekniska samband fungerar tillfredsställande och att bevaka avtalsförhållanden med externa leverantörer. I dina arbetsuppgifter ingår att i samråd med resursägare bemanna roller på operativ nivå och att utarbeta förvaltningsplan tillsammans med förvaltningsledare. Du kommer att följa upp förvaltningens IT-kostnader. Du kommer även att ställa krav på berörda utvecklingsprojekt ur ett förvaltningsperspektiv.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning IT eller motsvarande kunskaper som vi bedömer likvärdiga. Du bör ha erfarenhet av arbete som förvaltningsledare, systemförvaltare, systemutvecklare eller projektledare, gärna inom läkemedelsområdet eller liknande område. Erfarenhet från offentlig sektor och förståelse för myndighetsverksamhet är meriterande.
Du bör även ha erfarenhet av kravhantering och av att jobba mot externa leverantörer (upphandling, avtal, beställning mm). Meriterande är också erfarenhet av förvaltning enligt pm3.

Personliga egenskaper
Du har förmåga att med vilja, engagemang och drivkraft leverera enligt högt uppsatta mål. I rollen som förvaltningsledare IT behöver du gilla att vara spindeln i nätet, leda och följa upp aktiviteter samt stimulera de resurser som arbetar i förvaltningsobjektet. Som person är du ansvarsfull, prestigelös, engagerad och resultatorienterad. Du har naturligtvis en mycket god social förmåga, är en lagspelare med stor förmåga att samarbeta och kan anpassa din ledarstil till vad situationen kräver. Du fattar tydliga beslut, är initiativtagande och ser till att saker och ting blir utförda. Du agerar förtroendeingivande och besitter en hög kommunikativ förmåga. Du är lyhörd mot användarens behov samt har en god affärsmässig relation med objektägare, chefer och andra referenspersoner. Du är en problemlösare och kan även agera bollplank till tekniska experter som arbetar förvaltningsobjektets olika IT-stödsystem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2018-10-26 
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT
Diarienummer: 2.4.1-2018-071817

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta Gruppchef Kellie Russell.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se
 
Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb