Systemspecialist

Rekryterare
Falu kommun
Plats
Falun (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 4 oktober 2018
Stängs
den 17 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen till IT-avdelningen och Serviceförvaltningen på Falu Kommun! Serviceförvaltningen är Falu kommuns leverantör av interna service- och kringtjänster enligt ett FM-koncept (Facility Management). Just nu befinner vi oss i en spännande digitaliseringsprocess i hela kommunen och vi söker därför dig som vill jobba som systemspecialist i vårt team Datacenter!

IT-avdelningen satsar nu offensivt för att öka förmågan att stödja kommunens förvaltningar i sin digitaliseringsresa där digitala lösningar blir en allt mer väsentlig del av kommunens verksamhet. Vi vill kunna möta kommunens förvaltningar och deras behov på ett effektivt och framtidssäkert sätt. Serviceförvaltningen jobbar för ett nära samarbete mellan IT-avdelningen och kommunens övriga förvaltningar, där förvaltningen bidrar med specialistkunskap inom sitt respektive område och IT-avdelningen förser med kunskap och expertis med hur digitaliseringen kan bidra till en enklare och mer effektiv vardag. Huvudfokus i denna utveckling är kommunens slutkunder som är huvudsakligen kommunens invånare.
 

Arbetsuppgifter

Som systemspecialist arbetar du inom gruppen för datacenter och utgör en viktig del i Falu Kommuns IT-infrastruktur. Fokus ligger på att hantera, vidareutveckla och ge support kring våra datacenterlösningar.

Du arbetar tätt tillsammans med övriga medlemmar i gruppen gällande framtagning och implementering av nya funktioner och tjänster i vår miljö. Du har en förståelse för att dina lösningar och våra tjänster behöver vara skalbara, därför är du bekväm med begrepp som automatisering och provisionering.

Som systemspecialist hos oss kommer du att få vara delaktig i såväl utveckling som implementering och felsökning. Du kommer dessutom ha kontakt med våra leverantörer och utvärdera nya tjänster och lösningar.

Du:

- säkerställer och vidareutvecklar nuvarande och kommande arkitektur av datacenter enligt verksamhetens behov och tekniska krav.

- är en avgörande och betydande resurs i frågor som rör förändringar och förvaltning av Falu kommuns IT-infrastruktur.

- bedriver omvärldsbevakning och drift inom området tillsammans med andra i teamet.
 

Kvalifikationer

- Akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

- Erfarenhet av stora och/eller komplexa organisationer

- Förståelse för IT och hur verksamhet och IT interagerar

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift för både svenska och engelska.

- Kunskaper/erfarenheter av Microsofts Windows serveroperativsystem samt Microsofts Windows klientoperativsystem.

- B-körkort

Personliga egenskaper

Som person är du kreativ och flexibel, samt trivs med ansvar och att arbeta självständigt. Du har ett driv och är inte rädd för att ta för dig. Utöver detta så är du även engagerad, serviceinriktad, kvalitetsmedveten, resultatorienterad och aktiv med överföring av kunskap inom teamet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av offentlig sektor

- Aktuell utbildning/certifiering (ej äldre än 3 år) inom ämnesområdena beskrivna i tjänsten.

- Dokumenterad kunskap/erfarenhet kring: Microsoft Windows Server, Microsoft SQL, Lagringsmiljö från EMC (VPLEX, VNX), VMware vSphere samt Powershell.

- Erfarenhet av förändringsarbete.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. 

Hos oss kommer du att kunna ta ett stort eget ansvar – och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och att utvecklas i din roll.

Våra kunders säkerhet är viktigt för oss. Det innebär att vi kommer efterfråga utdrag ur belastningsregistret för denna tjänst. Testning och arbetsprov kommer att vara en del i rekryteringsprocessen.

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Upplysningar

Daniel Magnusson, chef IT-infrastruktur Tel: 023-825 86.

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson 023-821 10

Saco, Ulrika Bergman 023-827 74


I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.