Polismyndigheten

Administratör till IT-avdelningens kansli

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 oktober 2018
Stängs
den 25 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. IT-avdelningens kansli tillhandahåller stöd och styrning inom områdena administration, ekonomi och uppföljning inklusive rapportering avseende IT-planen, IT-inköp, samt juridiskt stöd avseende IT-upphandlingar. Kansliet ansvarar även för expertkompetens inom polisdatalagen och tangerande rättsområden, därtill ingår beredskap- och kontinuitetsplanering även som en funktion.


Arbetsbeskrivning
IT-avdelningens kansli söker administratörer vars huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att ansvara för:

 • generellt administrativt stöd för avdelningen och dess ledning
 • protokollföring vid interna möten
 • bokning och administration relaterat till avdelningens möten och resor
 • sammanställa underlag inom olika områden för IT-avdelningens kansli
 • i förekommande fall verka som stöd till avdelningens chefer
 • administration relaterat till avdelningens avtal


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • minst gymnasieexamen
 • minst 2 års erfarenhet av administrativt arbete
 • mycket god kommunikationsförmåga, både i tal och skrift
 • mycket god struktur i ditt arbete och administrativ förmåga
 • stor känsla för service
 • ett flexibelt och lösningsorienterat förhållningssätt
 • erfarenhet av att stötta ledningsgrupper administrativt i olika processer

Du måste behärska svenska flytande, både i tal och skrift


Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • liknande tjänstgöring inom en statlig organisation
 • att ha arbeta inom en IT-organisation


Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på struktur, flexibilitet och prestigelöshet. Som person är du självgående och kommunikativ med en stor känsla för service. Du ska ha förmåga att snabbt sätta dig in i olika sammanhang och se positivt på att samarbeta med olika typer av människor och grupper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet


Kontaktpersoner
Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Linnea Sandberg, tfn 010-563 64 27


Fackliga företrädare

Facklig information
lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.


Ansökan,
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 25 oktober 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb