Polismyndigheten

Testare till sektionen för utrednings-, lagförings och forensiska system

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 oktober 2018
Stängs
den 29 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som testare hos oss kommer du att ingå i ett agilt team med ansvar för att vidareutveckla polisens it-stöd för den brottsutredande verksamheten. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära att du får vara med och utveckla de system som är centrala för Polisens förmåga att utreda brott – bl.a. hantering av brottsmisstankar, misstänkta personer, tvångsmedel, domar och böter.

Du kommer att bidra till vår utveckling genom att vara med och planera och utveckla teamets teststrategi för att fortsätta leverera högklassig mjukvara i ett högt tempo. Detta innebär bland annat att kombinera och balansera utforskande tester med testautomatisering, att coacha och utveckla teamets gemensamma kvalitetstänk och leveranstakt. Du kommer även arbeta koordinerande med övriga team och produkter för att säkerställa testbarhet avseende testmiljöer, integrationer och tjänster.

Då teamet arbetar mot ett tvärfunktionellt arbetssätt och i nära samarbete kommer du även vara delaktig i kravprocess och -arbete för att säkerställa att kvalitet och testbarhet är förankrat i alla delar av processen. Vår inställning är för att nå ett högpresterande team måste man arbeta tillsammans med kontinuerliga förbättringar och experiment och att testarna är en vital del i det arbetet.

Våra team har helhetsansvar för både förvaltning och utveckling och allt arbete sker i tät samverkan med verksamheten. Vi är nu i ett läge där vi ska utveckla mycket ny funktionalitet och göra systemen tillgängliga på mobila enheter.

För tillfället arbetar vi bland annat inom sektionen med att:

 • göra våra utredningssystem tillgängliga även på Polisens mobiltelefoner
 • digitalisera ordningsböter (ersätta dagens blanketter med en nyutvecklad app)
 • nyutveckla system för hantering av hittegods, stöldgods och beslag
 • modernisera äldre system genom att bryta loss front end och bygga nytt med webbgränssnitt samtidigt som vi uppdatera javakoden i back end
 • förbättra användarupplevelsen i systemen tillsammans med våra UX-designers

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har:

 • examen från relevant högskoleutbildning (minst 3 år) inom it. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • minst 3 års erfarenhet i rollen som testare
 • erfarenhet av att arbeta som testautomatisering
 • minst 1 års erfarenhet av att arbeta i ett agilt team

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att designa och konfigurera testmiljöer
 • erfarenhet av test inom komplexa systemmiljöer
 • erfarenhet av att arbeta med prestandatester 
 • certifiering inom test
 • erfarenhet av att granska kravdokumentation för att säkerställa att kraven är mät- och testbara
 • erfarenhet av databasfrågespråk

Personliga Egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för dig. Då arbetet sker i team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. Det är viktigt att du är prestigelös och har förmåga att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar. Vi tror vidare att du:

 • har en mycket god analytisk förmåga och förmåga att prioritera eftersom du kommer vara tvungen att hantera en stor mängd information; avseende verksamhetskrav, lagstiftning och olika användargrupper.
 • är en engagerad och erfaren testare med stor drivkraft, är strukturerad och ansvarstagande
 • är en god kommunikatör och lagspelare samt har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Kim Björk, tfn, 010-56 372 86

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 29 oktober 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten,

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Liknande jobb

Liknande jobb