FRA

Vi söker Javautvecklare med ambitioner!

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 oktober 2018
Stängs
den 28 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som har ett stort intresse för Javautveckling och som gärna skulle komplettera rollen med t.ex. arkitektur eller teamledarskap. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras och slutligen resulterar i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna.

Som Javautvecklare i ett av våra team har du en viktig roll där du fokuserar på att utveckla både nya och befintliga system. Du får bidra under hela utvecklingskedjan, från krav till driftsatt lösning och vidare in i förvaltning. Du har ett nära samarbete med det övriga teamet samt en god dialog med beställare och användare av systemen.                                                                                                           

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Rollen innebär ett stort ansvarstagande för det egna arbetet och stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Du har en akademisk utbildning inom IT, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet.

Du har minst 4 års arbetslivserfarenhet inom relevant område samt erfarenhet av utveckling i både Java och JavaScript.

Rollen har utvecklingsmöjligheter för rätt person, beroende på kompetens och ambition. Meriterande är om du har kunskaper om relationsdatabaser, REST eller mjukvaruarkitektur.

Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för utveckling, tar initiativ och arbetar självständigt, men också är lugn och stabil i stressade situationer. Du samarbetar effektivt med andra, och blir ofta en naturlig referenspunkt i en grupp. Dina kreativa idéer och nya angreppssätt skapar engagemang hos den övriga gruppen.

Du har gott omdöme, och tar själv ansvar för dina uppgifter.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som Javautvecklare hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade  om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Cecilia Örtenblad på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på telefon samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-10-28.

Liknande jobb

Liknande jobb