FRA

Vi söker utvecklingsingenjörer med driv och kompetens!

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 oktober 2018
Stängs
den 28 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som har ett stort intresse för databasutveckling, drivs av teknisk problemlösning och har ett långsiktigt strategiskt tänk. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras och slutligen resulterar i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna.

Som utvecklingsingenjör på FRA har du en viktig roll där du fokuserar på att utveckla, vidareutveckla och förvalta IT-system. Den aktuella tjänsten innebär huvudsakligen utveckling i C++.

I tjänsten ingår att arbeta med alla delar i systemets livscykel: främst utveckling men även driftsättning och användarsupport mm. Du har ett nära samarbete med ditt team samt med beställare och användare av systemen, i frågor kring val av design, arkitektur, implementation och testning.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Rollen innebär ett stort ansvarstagande för det egna arbetet och stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Du har en akademisk utbildning inom IT, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivet. Vi ser att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom systemutveckling av stora IT-system samt mycket goda kunskaper i C++. Teamen arbetar agilt och du har erfarenhet av detta från arbetslivet.

Du får gärna ha arbetat med olika plattformar och ha erfarenhet av system som hanterar stora mängder data. Erfarenhet av att arbeta med databaser är meriterande. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska. 

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för utveckling, drivs av teknisk problemlösning och har hög integritet. Det är viktigt att du trivs med att samarbeta med andra, du delar gärna med dig av kunskaper och stöttar kollegor i strävan efter att uppnå gemensamma mål. Du tar ansvar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. För tjänsten krävs också att du har förmågan att kunna anpassa dig till ändrade omständigeter och se möjligheterna i förändringar. Vi ser att även att du har en god analytisk förmåga och uttrycker en positiv attityd till arbetet.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Cecilia Örtenblad på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på telefon samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-10-28.

Liknande jobb

Liknande jobb