eHälsomyndigheten

IT-/informationssäkerhetsspecialist till eHälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 5 oktober 2018
Stängs
den 31 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du IT-/informationssäkerhetsspecialist och vill vara med och påverka hälsan för Sveriges invånare? Vill du arbeta i en organisation som hanterar stora mängder känslig information och där informationssäkerhet ett högt prioriterat område?

Vi söker nu en IT-/informationssäkerhetsspecialist till Enheten arkitektur och säkerhet. Du kommer i samråd med myndighetens säkerhetsskyddschef och dina kollegor att vidareutveckla och vidmakthålla myndighetens IT- och Informationssäkerhet i enlighet med strategisk inriktning.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom IT- och informationssäkerhet med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Leda och genomföra informationsklassningar, riskanalyser och granskningar
 • Stödja uppdrag, utredningar, förstudier, projekt och förvaltning inom IT- och informationssäkerhet
 • Stödja utvecklingen av myndighetens IT-säkerhetsarkitektur och säkerställa dess kompatibilitet med och stöd för nationella och internationella arkitekturer för e-hälsa
 • Utveckla och förvalta ledningssystemet för informationssäkerhet
 • Informera om och utbilda i IT- och informationssäkerhet
 • Utveckla, införa och förvalta system för logganalys vid myndigheten

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen inom IT- och/eller informationssäkerhetsområdet eller motsvarande
 • Minst fem års erfarenhet av IT-/informationssäkerhetsarbete inom organisationer med säkerhetskritisk verksamhet
 • God kunskap inom områden som säkerhetsarkitektur, IAM, SAML2, OAuth2 och federationsplattformar
 • Erfarenhet av verktygsstödd logg- och trafikanalys inom organisationer med säkerhetskritisk verksamhet
 • Kunskap om ISO 27001, samt om relevanta dataskyddslagar
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

För att trivas och lyckas i tjänsten är du kommunikativ, lösningsorienterad, strukturerad, självgående och duktig på att samarbeta. Du gillar att ta egna initiativ och drivs av att uppnå mål och resultat.

Meriterande är:

 • Erfarenhet av IT- och informationssäkerhetsarbete inom myndighet och/eller inom vård- och omsorgssektorn
 • Certifieringar som CISA, CISM, CISSP eller liknande

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Information om tjänsten

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställningen är Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Frågor angående tjänsten besvaras av enhetschef Johan Palmqvist, 010-106 07 26; HR-specialist Carolin Gullberg, tel 010-106 07 18; Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  
 

Välkommen att skicka in din ansökan med cv och personligt brev senast
den 31 oktober 2018.

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Stora delar av vår myndighet flyttar till Kalmar och vi söker därför fler engagerade, kompetenta och hjälpsamma kollegor. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se.

 

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.