CGI

Examensarbete

Rekryterare
CGI
Plats
Linköping
Annonserat
den 8 oktober 2018
Stängs
den 30 november 2018
Anställningsform
Praktik
Sysselsättning
Heltid

Position Description:

BAKGRUND 
En förändringsresa är påbörjad i samhället där hela marknaden genomgår en transformation mot digitaliserade och automatiserade processer. I denna transformation ingår i högsta grad utveckling och använding av nya tekniker. 

UPPDRAG
Idag använder många processer data som finns i fri textform: e-postmeddelanden, anteckningar från kundserviceagenter och orderbeskrivningar till exempel. Textinformationen kan innehålla viktig information för en affärsprocess eller insikter om kunder. För att vara användbar i en affärsprocess har dessa ostrukturerade texter tidigare lästs, analyserats och hanterats manuellt. 

Textanalysprogramvara kan hjälpa till att förstå information och mening utifrån ostrukturerad text. Den kan låsa upp nyckelinformation om dokumentets innehåll och sammanhang, kategorisera den skriftliga informationen och även avslöja information om författarnas känslor vid skrivtillfället. Många möjliga användningsområden är fortfarande ännu outforskade.

Nu finns möjligheten för företag att utföra uppgifter och processer med hjälp av Robotic Process Automation-plattformar som använder digitala arbetare, programvarurobotar. Några av dessa processer innehåller ostrukturerad information som robotarna behöver eller kan utnyttja om de visste hur. 

I det här examensarbetet som sker i samarbete med Tekniska verken, Propia och KnowIT har CGI valt att fokusera på möjligheter med tekniken. Hur kan en RPA (Robot Process Automation) styras/ kombineras med hjälp av textanalys av svenska språket. I examensarbetet ingår att automatisera en process och styra en robot med hjälp av geokodning och textanalys. Tillsammans med er definierar vi omfattning av arbetet och ser positivt på om ni har egna idéer kring genomförandet. 

VEM SÖKER VI
Vi söker två studenter som har ett stort intresse av ny teknik och läser något av civilingenjörsprogrammen med inriktning data, t ex Mjukvaruteknik, Datateknik, Informationsteknologi eller Industriell ekonomi. Vi önskar ni har ett starkt driv kombinerat med god samarbetsförmåga och har förmåga att jobba både i detalj och med helhet. I arbetet är det nödvändigt att behärska både svenska och engelska.
VAD ERBJUDER VI
CGI är en ledande global leverantör av tjänster inom IT- och affärsprocesser och Sveriges största inom IT-tjänster. Vi finns i 40 länder och på 28 orter i Sverige. Vi tror på kombinationen av att vara en stark lokal aktör och samtidigt kunna erbjuda global leveranskapacitet. För mer information, se www.cgi.se.

ANSÖKAN
För ytterligare information och ansökan är du välkommen att kontakta Mårten Jacobsson, marten.jacobsson@cgi.com eller 072-531 67 68. Ansökan med CV och personligt brev vill vi ha snarast, dock senast den 30:e november 2018. Observera att urval kommer att ske löpande och att exjobbet kan tillsättas före sista ansökningsdag.

 

What you can expect from us:

Build your career with us.

It is an extraordinary time to be in business. As digital transformation continues to accelerate, CGI is at the center of this change—supporting our clients’ digital journeys and offering our professionals exciting career opportunities. 

At CGI, our success comes from the talent and commitment of our professionals. As one team, we share the challenges and rewards that come from growing our company, which reinforces our culture of ownership. All of our professionals benefit from the value we collectively create.

Be part of building one of the largest independent technology and business services firms in the world.

Learn more about CGI at www.cgi.com.

No unsolicited agency referrals please.

CGI is an equal opportunity employer.