FRA

Signalanalytiker vid FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 oktober 2018
Stängs
den 28 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven och kreativ signalanalytiker. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

Din uppgift är att analysera signaler från framförallt radiokommunikation. Utifrån dina upptäckter ska du dra relevanta slutsatser, dokumentera dessa och sedan presentera dina analyser. I detta ingår teknisk undersökning av kommunikationssignaler med fokus på luftgränssnitt, från modulation till källavkodning. Det är därför viktigt att följa utvecklingen vad gäller nyheter inom kommunikationsområdet, exempelvis modulationstyper och kanalkodning, för att finna nya tillvägagångssätt och metoder som kan effektivisera arbetet.

I rollen ingår programmering, reverse engineering av kommunikationssystem, metodutveckling samt projektarbeten. Området präglas av ständigt nya utmaningar och du ingår i frontlinjen i problemlösning inom RF-området på FRA. Du kommer till en engagerad grupp som verkligen brinner för att utveckla både sig själva och verksamheten. Vi har en stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor förekommer både inom och utom landet.

Du kan 

Vi söker dig som har en akademisk examen inom informations- och kommunikationsteknik, matematik, fysik eller data, alternativt förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Har du även utbildning inom signalanalys och kodningsteori eller studerat matematik med inriktning mot signalteori alternativt diskret matematik är det meriterande. 

Det är en fördel om du har arbetat med signalanalys, utveckling av kommunikationssystem och/eller teknisk rapportskrivning, till exempel inom IT- och/eller telekombranschen, men ditt brinnande intresse och dina kunskaper är viktigare än arbetslivserfarenhet.

Du har kunskap om programmerings- och skriptspråk, gärna inom exempelvis Matlab, Python och/eller C++. Vi ser att du har erfarenhet av operativsystemen Windows och Linux, har du dessutom kunskap inom systemadministration av Linux-system, GNU-radio och/eller digital signalbehandling är det positivt. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, meriterande är om du har kunskap i ryska.

Du är 

Vi söker dig som samarbetar bra med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper, men arbetar lika bra på egen hand. Eftersom du kommer att jobba med problemlösning på komplex nivå är det viktigt att du är analytisk och kreativ samt att du är uthållig och kan behålla ett realistiskt perspektiv. Vidare ser vi att du är prestations- och målorienterad, har god förmåga att strukturera ditt arbete och att du arbetar på tills resultat är uppnådda.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning, vilken genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jonas Sahlén på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-10-28. 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. 

Liknande jobb

Liknande jobb