Polismyndigheten

Polismyndigheten söker grym agil chef till Stockholm eller Norrköping!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 oktober 2018
Stängs
den 29 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.
 

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Gruppen metodstöd & samarbetsplattformar är en relativt nybildad grupp med uppdraget att stödja hela it-avdelningen med kunskap och coachning inom agila metoder, arbetssätt och verktyg. Gruppen består idag av fyra medarbetare som arbetar med metoder och arbetssätt och tre personer som arbetar med samarbetsplattformar. Gruppen är placerad i Stockholm, men då it-avdelningens utvecklingskontor även finns i Linköping och Norrköping finns möjligheten att expandera även på dessa orter.

IT-avdelningen har sedan 2015 ställt om från en traditionell förvaltning- och projektorganisation och arbetar i dag utifrån en Agil metodik på alla sajter. Det finns fortfarande stor potential i att kontinuerligt förbättra det Agila arbetssättet och mindset i organisationen och det blir din och gruppens uppgift att på bästa sätt ta oss vidare i vår agila transformation. Du som gruppchef kommer också behöva ta ett operativt ansvar för att stötta och driva utvecklingen inom det agila ledarskapet/servant leadership.

Som gruppchef för gruppen Metodstöd

ska du

- inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs

- leda, samordna, organisera och utveckla arbetet inom gruppen och de produkter som du ansvarar för och tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete.

- ingå i sektionens ledningsgrupp

- ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare

- ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar

- företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

är du

- verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter

- arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa

- ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

- Produktägare - du har det operativa ansvaret för din grupps leveranser avseende utveckling, förvaltning och livcykelhantering för gruppens IT-produkter.

Kvalifikationer

har du

- minst ett års aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, uppdragsledare eller liknande.

- för funktionen relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

- erfarenhet av produktutveckling inom it området

- erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

- kunskap och erfarenhet av agil metodik. Det är meriterande om du har erfarenhet av att införa agila arbetssätt i en större organisation

besitter du

- förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten

- förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang

- förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter

- förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv

- förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten

- förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Läs hela kravprofilen genom att klicka här.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av Sektionschef Rikard Gunzenheimer, 010-56 280 63.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av: chefsrekrytering@polisen.se

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Anställning

– Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning

– Anställningen kan komma att inledas med en provanställning

– Placering i Stockholm eller Norrköping. Ange i din ansökan vilken ort du föredrar.

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd ta kontakt via: chefsrekrytering@polisen.se

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Sommedarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29 oktober 2018!

Liknande jobb

Liknande jobb