IT direktör

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 9 oktober 2018
Stängs
den 24 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Uppsala universitet, Universitetsförvaltningen, IT-avdelningen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.
 

IT verksamheten vid Uppsala universitet är en kombination av en centraliserad och en verksamhetsnära struktur. Den omfattar bl.a. drift av nät och servrar, systemutveckling och förvaltning av tjänster inom utbildning, information och administration. 

Ett omfattande projekt har inletts som syftar till att samordna verksamhetsnära IT och den idag centrala IT verksamheten. Målet är att få ett effektivt utnyttjande av resurser och uppnå en verksamhetsanpassad IT funktion som ger ett serviceinriktat stöd till forskning, utbildning och administration.

Arbetsuppgifter: 
Som IT direktör arbetar du för en god verksamhetsnära och central IT verksamhet som speglar behovet i de olika delarna av universitetets verksamhet. Det innebär att du behöver vara lyhörd och fånga upp organisationens behov och samtidigt vara drivande. Du behöver även ha ett analytiskt och utvecklingsorienterad ledarskap samt förstå vikten av att samarbeta med andra.

IT direktören leder och samordnar det universitetsgemensamma IT arbetet. Du är direkt underställd universitetsdirektören men har även en styrgrupp som representerar verksamheten som uppdragsgivare och stöd. Arbetet är operativt när det gäller att säkerställa servicenivån till universitetets verksamheter och samtidigt strategiskt när det gäller att se till framtida utvecklingsmöjligheter och förbättringar.

Kvalifikationskrav: 
Vi söker dig som har en bred kunskap inom IT området och en relevant utbildning på universitets- eller högskolenivå. Din akademiska utbildning är kombinerad med gedigen erfarenhet av ledarskap och chefskap i komplexa organisationer.

Du är kommunikativ, lyhörd och pedagogisk i ditt ledarskap och kännetecknas av ett konstruktivt synsätt och agerande. Ditt ledarskap är analytisk och utvecklingsorienterat och du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du har en god förmåga och intresse för att utveckla både medarbetare och verksamhet samt en gedigen erfarenhet av att leda andra chefer.

Vi ser i den här rollen en erfaren förändringsledare och chef som är intresserad av IT området och har en inblick i framtida utveckling. Du har ett stort verksamhetsintresse och en förmåga att fånga upp organisationens behov, se samband och att driva arbetet framåt.

Du kommer att få stora möjligheter att påverka utformning och inriktning på arbetet. Vi ser därför att du är en innovativ och framåtsträvande person som brinner för verksamhetsutveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och färdigheter samt din personliga mognad och integritet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Meriterande är erfarenhet från en liknande roll inom högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor och komplex organisation.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Susanne Wicklund, Accord group, 070-206 15 30, susanne.wicklund@accordgroup.se

Välkommen med din ansökan senast den 24 oktober 2018. Ansökningar kommer att hanteras löpande. UFV-PA 2018/3009

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Liknande jobb

Liknande jobb