Polismyndigheten

Junior drifttekniker till servergruppen/datahallar på IT-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 oktober 2018
Stängs
den 2 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Enheten för drift och infrastruktur ansvarar för drift och livscykelhantering av polisens IT-infrastruktur.


Arbetsbeskrivning
Vi söker en drifttekniker med tekniskt intresse som kommer att arbeta med drift av våra datahallar. Tjänsten kräver ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsinitiativ som syftar till att stödja polisens verksamhetsidé och långsiktiga mål. Du kommer att vara en viktig länk i kontakterna med övrig verksamhet, både inom IT-avdelningen men även med andra delar av Polismyndigheten samt med leverantörer.

Polisens IT-organisation är stor vilket ställer krav på förmåga att samarbeta med människor från andra teknik-områden. I gruppens arbetsuppgifter ingår även design och implementation av nya lösningar, samt drift och utveckling av Polisens nationella infrastruktur, för att säkerställa verksamhetens krav på tillgänglighet och säkerhet. Som medarbetare i gruppen förväntas du ha hög säkerhetsmedvetenhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • daglig tillsyn samt service och underhåll av teknisk utrustning
 • delaktighet i förbättrings- och effektivitetsarbete, i utvecklandet av nya processer
 • deltagande i arbetet för högsta möjliga kvalitet enligt kvalitets- och hållbarhetsnormer, och ständigt arbeta för energieffektivitet
 • identifiera risker i arbetet och rapportera till Gruppchef
 • hålla tidsramen och rapportera till Gruppchef
 • utförandet av dokumentation och rapportering som rör utfört arbetet
 • säkerställa att underleverantörers arbete samt egna arbetsuppgifter utförs enligt framtagna processer och rutiner
 • säkerställa att arbetet uppfyller alla myndighetskrav, lokala krav, kvalitetsnormer, hållbarhet och energieffektivitet
 • deltagande i utformning och kravställning av datahallar
 • dialog med elektriker om strömförsörjning
 • utförande av installationer i datahall
 • felsökning och felavhjälpning
 • upprättande av standard för hantering av kablage och fiber
 • kravställning gällande utbildning för tekniker, för kvalitetshöjning av deras arbete i datahallar


Kvalifikationer
Vi söker dig som:

 • har relevant eftergymnasial/högskoleutbildning inom IT
 • har ett stort driv, är engagerad och nyfiken, samt vill lära dig mer om drift av datahallar
 • är serviceinriktad och har en god kommunikationsförmåga gentemot kunder
 • behärskar engelska, både i tal och skrift
 • har B-körkort och vana att köra bil

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift


Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • relevant arbetslivserfarenhet som drifttekniker inom datahallsområdet eller likvärdiga arbetsuppgifter
 • erfarenhet av Autocad och/eller Visio
 • förmåga att förstå tekniska ritningar samt förmåga till att göra enklare ritningar


Personliga egenskaper
Vi söker dig med ett brinnande intresse för IT och är nyfiken att lära dig mer inom kompetensområdet. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har förmåga att prioritera och arbeta strukturerat, givet ett stundvis högt tempo. Vi ser därtill att du:

 • har en mycket god analytisk förmåga, och kan uttrycka dig på ett pedagogiskt sätt
 • har hög servicekänsla och målmedvetenhet baserat på helheten vid en leverans
 • kan arbeta både självständigt och i grupp
 • har gott sinne för ordning och reda

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet


Kontaktpersoner
Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Torbjörn Rapp tfn 010-563 90 29


Fackliga företrädare
Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.


Ansökan,
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2 november 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb