Glitter söker en operativ och driven IT-chef

Rekryterare
Glitter
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 oktober 2018
Stängs
den 9 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Glitter befinner sig i en spännande utvecklingsfas där bland annat IT kommer spela en framträdande roll. Vi har bl.a. tagit beslut att uppgradera vårt affärssystem Microsoft AX 2009 till Microsoft Dynamics 365 och att implementera Sitoo kassasystem i alla butiker.

Vi söker nu en IT-chef som kan leda den fortsatta utvecklingen av avdelningen och funktionen. IT-chefen ska skapa strukturer och processer för det fortsatta arbetet med IT, samt specificera avdelningens roll, syfte och kompetenser för att kunna möta kraven från affärsverksamheten. Vidare är det IT-chefens uppgift att förankra IT-organisationen, dess roller och arbetssätt ut i företaget. Eftersom Glitter är en platt organisation kommer IT-chefen själv ha en aktiv och operativ roll på avdelningen, som idag består av 5 personer. Tjänsten är placerad på Glitters servicekontor som är beläget vid Slussen i centrala Stockholm och man rapporterar till bolagets CFO.


Som IT-chef på Glitter kommer du vara:

  • Ansvarig för den dagliga driften och utvecklingen av IT-verksamheten inom Glitter-koncernen
  • System- och förvaltningsansvarig för IT-system såsom kassor, affärssystem och databaser
  • Ansvarig för att driva den strategiska IT-utvecklingen
  • Ägare och ansvarig för företagets IT-infrastruktur
  • Ansvarig för leverantörskontakter och upphandlingar inom IT-området
  • IT-budgetansvarig
  • Personalansvarig för medarbetare inom IT och säkerställer att rätt IT-kompetens finns

 

Erfarenhet:
Vi söker dig med akademisk examen inom systemvetenskap, ekonomi eller motsvarande som har erfarenhet av och ett gediget intresse för IT-system och drift. Du har väl dokumenterad ledarskapserfarenhet samt erfarenhet av att utveckla en IT-avdelning. Vi tror att du idag arbetar inom retail-branschen. Vi kommer som sagt arbeta med Microsoft Dynamics 365 och ser gärna att du har inblick i detta eller tidigare versioner av Microsoft AX. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning samt kunskaper inom kassasystem, Mercur, Qlikview, Windows plattform, Citrix. Du bör känna dig bekväm i att kommunicera på engelska då vi har verksamhet i fyra länder.

På huvudkontoret, som ligger i centrala Stockholm (Slussen), finns funktioner som bland annat inköp, marknad, IT, controlling, etablering och HR. Vill du jobba i en inspirerande miljö tillsammans med passionerade, duktiga och spännande människor? Då är Glitter företaget för dig!


För att lyckas i rollen
Du är affärsmässigt orienterad och drivs av en vilja att förbättra verksamheten och människorna i den. Du har lätt för att samarbeta med andra och är prestigelös samtidigt som du kan ta en tydlig ledarroll. Struktur och ordning präglar ditt arbete och du är social och öppen som person.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis, har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Wassén, lena.wassen@se.experis.com. Vi arbetar löpande med urval så skicka gärna din ansökan redan idag!

Glitter är marknadsledande inom modesmycken och accessoarer i Norden. Totalt finns 190 butiker och ca 1 000 anställda i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Glitters butiker erbjuder kvinnor i alla åldrar ett brett sortiment av prisvärda smycken, hår- och övriga accessoarer i kombination med personlig service. Vi är specialister på styling och har förslag på hur man med små medel kan förstärka den personliga stilen. Glitter är ett dotterbolag till handelshuset Bergendahl & Son, som ägs av familjen Bergendahl-Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen. Handelshuset Bergendahls består av Bergendahls Food (City Gross, EKO), Granit, Glitter och Zanzlöza Zmycken

ANSÖK

Liknande jobb

Liknande jobb