Serviceledare IT

Plats
Göteborg (Stad), Västra Götaland
Annonserat
den 10 oktober 2018
Stängs
den 9 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Folkuniversitetet söker Serviceledare IT

Folkuniversitetet är ett studieförbund som verkar i nära anknytning till universitet, är fristående i förhållande till politiska, religiösa och fackliga rörelser. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet består av fem fristående stiftelser med säte i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå.

Folkuniversitetets Service AB (FSAB) är ett av Folkuniversitetet helägt dotterbolag med uppgift att svara för drift och kontinuerlig utveckling av IT-tjänster inom Folkuniversitetet.  Leveransen realiseras genom en kombination av interna IT-resurser inom Folkuniversitetet och outsourcing till externa leverantörer.  Utöver daglig drift och förvaltning initierar, planerar och genomför bolaget organisationsövergripande IT-projekt och -strategier.

Folkuniversitetets IT-verksamhet är under ständig utveckling för att kunna möta kraven från kunder, ledning och medarbetare. Vi söker nu Serviceledare IT med placering i Göteborg med uppdrag att agera ”kundansvarig” gentemot verksamheterna där det ingår att koordinera alla aspekter av IT:s leverans.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag arbetar du nära verksamheten för att säkerställa att IT-lösningarna stöder verksamheten på bästa sätt. Du kommer att vara aktivt involverad i pågående IT-projekt i olika roller såsom projektledare, kravställare eller rådgivare. Du kommer även vara delaktig i att ta fram långsiktiga IT-strategier baserat på Folkuniversitetets och FSAB:s mål och visioner.

Du kommer att ingå i FSAB:s IT-ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Kompetenskrav

  • Eftergymnasial utbildning
  • Erfarenhet från motsvarande arbete i 3-5 år
  • Ledarskapsförmåga med dokumenterad erfarenhet av att leda team och bygga upp arbetsstrukturer i en geografiskt spridd organisation
  • Meriterande med erfarenhet och certifiering inom projektledning och IT Service Management/ITIL

Vi tror att du är/har varit i motsvarande roll i en större, geografiskt spridd och sammansatt verksamhet med många olika kravställande intressenter. Du är van att arbeta långsiktigt med IT-frågor nära verksamheten och IT-organisationen. Du har god förmåga att inge förtroende – du är trygg i dig själv och i din kompetens.

Du är prestigelös, diplomatisk, initiativtagande, självgående och välorganiserad. Du förstår vikten av god kommunikation och trivs med att bygga relationer i en värderingsstyrd organisation. Du har förmåga att presentera och argumentera för komplexa tekniska lösningar inför beslutsfattare på ett pedagogiskt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Ett utvecklande och varierande arbete i en idéburen organisation. På Folkuniversitetet möter du engagerade kollegor från många olika kulturer, alla med samma strävan att ge människor möjlighet att växa och utvecklas.

Folkuniversitetets verksamhet blir mer och mer digitaliserad där väl fungerande IT-lösningar utgör en kritisk framgångsfaktor. För rätt person finns stora möjligheter att själv utforma sina arbetssätt och ha stor påverkan på de lösningar som skall stödja Folkuniversitetets verksamheter.

Övrigt

Anställning är tillsvidare på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  Provanställning tillämpas.  Placering vid Folkuniversitetet i Göteborg. 

Resor i tjänsten 2-4 resdagar per månad varav merparten är inrikes dagsresor.

Mer information

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta VD Peter Mikulic, telefon 08-679 2969, peter.mikulic@folkuniversitetet.se

Kontaktperson hos Unionen är Fredrik Korsan-Bengtsen , telefon 08-679 2968,  fredrik.korsan-bengtsen@folkuniversitetet.se

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande med sista ansökningsdag 2018-11-09 och skall lämnas via vårt rekryteringssystem.

Inför rekryteringsarbetet har Folkuniversitetet, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb