Polismyndigheten

Junior systemutvecklare till gruppen för E-tjänster med placering i Göteborg

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Västra Götaland
Annonserat
den 10 oktober 2018
Stängs
den 29 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Polismyndigheten satsar på att öka leveranstakten av e-tjänster och söker därför åtta utvecklare för att utöka det agila teamet som arbetar med e-tjänster. Teamet ansvarar för både utveckla och förvalta polisens samtliga e-tjänster. Teamet arbetar testdrivet och testautomatiserat och levererar kontinuerligt enligt CI/CD, vid utveckling används tekniker som t ex Java, Spring och Bootstrap. Teamet arbetar enligt agila principer och alla i teamet är med och håller i demo, sprintplanering och dagliga stand-up. I JIRA och Confluence dokumenterar och planeras arbetet. Hela teamet deltar regelbundet i utvecklingsavdelningens innovationsdagar där vi tillsammans med andra grupper, arbetar med att komma på nya idéer och där man får möjligheten att testa nya verktyg och arbetssätt.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen och har erfarenhet av att arbeta som systemutvecklare med:
• Frontend/Webb (HTML, CSS och Javascript)
• Java SE version 8
• Linux/Unix

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Agila utvecklingsmetoder
• Webbramverk som t.ex. Angular, React och Bootstrap
• Testdriven utveckling och testautomatisering
• Backendramverk som t.ex. Spring Boot
• Web services (t.ex. REST eller SOAP)
• Docker och OpenShift
• Versionshanteringsverktyg som t.ex. Git
• Continuous Integration och Continuous Delivery (CI/CD)

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken på nya tekniker och har ett stort intresse av att utveckla samhällsnytta e-tjänster för allmänheten och verksamheten. Du behöver vara en lagspelare som har lätt för att samarbeta och vara kommunikativ. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god förmåga att bryta ner komplexa uppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?

Du är välkommen att kontakta gruppchef Daniel Svan, 010-56 373 86

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211;

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Arbetsort: Göteborg

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 29 oktober 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Liknande jobb

Liknande jobb