Polismyndigheten

IT Säkerhetsspecialist till Polismyndighetens säkerhetsövervakning

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 oktober 2018
Stängs
den 23 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare

Arbetsbeskrivning

System och säkerhetsövervakning är en centralt placerad grupp med nationellt ansvar för att övervaka Polisens IT-miljö. Du kommer att arbeta i ett team med säkerhetsspecialister på Polismyndighetens säkerhetsövervakning. Vi arbetar med IT-säkerhetsrelaterade incidenter och avvärjer hot mot Polisens IT miljö.

Målet för säkerhetsövervakningen är att minimera antalet kritiska och kostsamma incidenter som kan komma att påverka vår verksamhet och användare. System och säkerhetsövervakningen ingår i sektionen Specialistverksamhet, en del av Polisens IT som arbetar nära Poliserna och möter deras behov av unika IT lösningar.

Tjänsten passar dig som tidigare arbetat på en NOC/SOC och brinner för IT säkerhet. Du vill vara en viktig del i att skapa en tryggare och bättre svensk Polis. Du verkar för att utveckla och skydda Polisens IT system för angrepp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Övervaka Polismyndighetens IT-miljö
 • Åtgärda felorsaker och eskalera incidenter vid behov
 • Djup felsökning och felavhjälpning av Polisens IT-miljö i form av loggar och trafikanalyser
 • Omvärldsbevakning – samarbete mellan myndigheter och utbyta erfarenheter inom IT säkerhetsområdet.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har/är:

 • Tekniskt skicklig
 • Minst två års erfarenhet av datornätverk och protokoll
 • Arbetat med logg- och nätverksanalys
 • Goda kunskaper att arbeta med Windows och Linux miljöer
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap inom säkerhetsfunktioner som IDS/IPS, antivirus, SIEM-lösningar
 • Erfarenhet av IT-forensik
 • SANS-utbildningar eller liknande utbildningar
 • TCP dump/wireshark

PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetsuppgifterna ställer krav på du har en egen drivkraft och är orädd för att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Det är viktigt för oss att du kan samarbeta och att du kan hantera tempoväxlingar då omprioriteringar är vanliga. Du är analytisk, prestigelös och har även god problemlösningsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Johan Bencker, 070-2992885

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

 

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: veckoplanerad 40/h.

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 23 oktober 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A473.099/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Maria De Geer email adress: maria.de-geer@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb