Polismyndigheten

Teknisk uppdragsledare till it-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 oktober 2018
Stängs
den 7 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.
 

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag  dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla system som är brottsförebyggande, ger bättre service och gör Polisen mer tillgänglig? Då skall du komma och arbeta med oss! Du kommer som uppdragsledare för Polisens webbplatser ingå i ett agilt team som tillsammans utvecklar och förvaltar Polismyndighetens webbplatser och intranät.

Teamet har det tekniska ansvaret för bl.a. två stora webbplatser:

www.polisen.se , vilket är en webbplats av kritisk samhällelig betydelse. Här publiceras löpande händelsenotiser som både media och privatpersoner bevakar. Webbplatsen innehåller bl.a.

 • information om t.ex. lagar och regler som bl.a. allmänheten kan tillgodogöra sig
 • möjligheter för privatpersoner, företagare och annan offentlig sektor att göra ansökningar till ett stort antal tjänster och tillstånd
 • information om öppettider för att utföra ärenden på polisstation. Med mycket mera  

Webbplatsen har ett högt besökarantal dygnet runt, och den ska alltid vara tillgänglig.

Polismyndighetens intranätvilket är en verksamhetskritisk arbetsyta för 30 000 civil- och polisanställda. Här publiceras välskrivna interna nyheter på både nationell och lokal nivå, Intranätet rymmer därutöver bl.a.

 • metodstöd för den polisiära verksamheten
 • användarstöd och driftsinformation för myndighetens it-system
 • information om ens anställning. Med mycket mera

Intranätet är ett stort uppslagsverk som alltid ska bli bättre och lättare att hitta i.

För att hålla båda webbplatserna moderna och tekniskt uppdaterade utvecklar teamet både front- och backend. De närmsta åren med start under 2019 kommer teamet att fokusera på att säkerställa webbplatsernas tillgänglighetsanpassning, responsivitet och driftsäkerhet.

Som uppdragsledare inom Polisens webbplatser kommer du att ansvara för att driva och koordinera olika uppdrag som rör vidareutveckling av Polisens webbplatser och intranät. Du kommer att arbeta med att koordinera och samordna vårt teams arbete med kravinsamling, utveckling och leverans av ny funktionalitet etc. Rollen innebär att du kommer ha tät kontakt med flertalet grupper inom it men också nära kontakt med vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning inom it. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • minst 2 års erfarenhet av projekt-/uppdragsledning inom it
 • erfarenhet av agilt arbetssätt

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av webbutveckling

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett stort intresse för både ledarskap och teknikutveckling. Vi tror vidare att du:

 • har förmåga att entusiasmera, samt vara pedagogisk och kommunikativ
 • brinner för att dela med dig av dina kunskaper och att utveckla andra
 • har förmågan att ha ett övergripande perspektiv när det krävs men även fokusera på detaljer
 • ser lösningar där andra ser problem, samt kan vara ansvarstagande, engagerad och strukturerad med stark driv

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Ban Fawzi Abdul Latif, tfn 072-201 68 71

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 7 november 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten,

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb