Systemansvarig för några av Riksbankens viktigaste applikationer inom betalningsområdet

Rekryterare
Riksbanken
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 oktober 2018
Stängs
den 11 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksbanken2
Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd. Vi söker dig som har bred teknisk IT-kompetens och som vill ansvara för förvaltning och vidareutveckling av några av Riksbankens mest verksamhetskritiska system i nära samarbete med verksamhet och leverantörer.

SOM systemansvarig driver du förvaltnings- och vidareutvecklingsarbetet för några av Riksbankens mest verksamhetskritiska applikationer inom betalningsområdet (bl.a. SWIFT, RIX). I denna roll har du mycket god kunskap om systemarkitektur och beroenden till andra system. Detta för att kunna ta fram och beställa förändringsarbeten hos system- och driftsleverantörer, driva och delta i projekt/aktiviteter samt bidra i arbete med att lösa incidenter. Ansvaret innebär också uppföljning av leverantörernas leveranser samt planering av framtida utvecklingsaktiviter. Arbetet sker i mycket nära samverkan med förvaltningsledare hos verksamheten och IT, systemförvaltare samt med system- och driftleverantörer.

Du ingår i en grupp om ca 13 medarbetare och rapporterar till chefen för Enheten för verksamhetsnära IT. I gruppen finns olika kompetenser och roller såsom verksamhetsarkitekt, förvaltningsledare IT, systemansvariga, processansvariga och projektledare.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI SÖKER DIG som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du ska ha flera års arbetslivserfarenhet av rollen som systemansvarig för verksamhetskritiska applikationer med höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet.

Det är dessutom meriterande om du har några års erfarenhet som systemansvarig för verksamhetskritisk applikation inom betalningsområdet. Även tidigare erfarenhet av arbete med systemutveckling är meriterande.

Det är mycket positivt om du även har erfarenhet av flera av följande områden:

  • Ansvar för applikation som använder SWIFT meddelandestandard
  • SWIFT applikationsdrift och applikationskonfiguration
  • UNIX/LINUX
  • Teknisk projektledning
  • Förvaltning enligt pm3
  • Processorienterat arbete enligt ITIL
  • Erfarenhet från organisation med hög IT-säkerhet, där delar av IT-verksamheten är outsourcad 

SOM PERSON är du drivande, initiativtagande, flexibel och serviceinriktad. Du är också strukturerad, bra på att analysera och kommunicera och tycker om att samarbeta. Flera av våra systemleverantörer finns i utlandet vilket gör det viktigt att du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive CV senast den 11 november 2018. Om du har frågor är du välkommen att ringa Elisabeth Karlsson på 08-787 06 37. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Riksbankens IT-verksamhet består av två IT-enheter med sammanlagt ca 27 medarbetare som leds av varsin enhetschef. Riksbanken har sedan 2013 outsourcat drift och Servicedesk. Riksbanken köper också i övrigt många tjänster och standardprodukter, både vad gäller IT och annat. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och har infört modellen pm3 för förvaltningsstyrning. IT-miljön innehåller flera samhällsviktiga system.

Liknande jobb

Liknande jobb