Systemutvecklare

Rekryterare
SMHI
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 19 oktober 2018
Stängs
den 11 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Vill du också bli en hjälte? SMHI har ett livsviktigt uppdrag i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Nu behöver vi hjälp och söker en nyfiken och lösningsfokuserad systemutvecklare.

På SMHI jobbar vi för ett hållbart och säkert samhälle. Men lite av vårt viktiga arbete inom väder, vatten och klimat skulle vara möjligt utan våra duktiga IT proffs. Ungefär var sjätte person på SMHI arbetar i renodlade IT roller och ser bland annat till att all vår väderdata kan omarbetas, visualiseras och presenteras som exempelvis prognoser i användarvänliga applikationer.

Webpubliceringsteamet är en viktig del i SMHIs verksamhet för att leverera web- och applikationstjänster. Det rör sig om både interna arbetsverktyg och tjänster till externa parter som samverkande myndigheter och allmänheten. Tjänsterna har ofta många användare och fyller viktiga funktioner i samhället. Därför ställs höga krav på prestanda och tillgänglighet i våra produkter. Som utvecklare är du med hela vägen från dialogen med beställare, är bidragande och delaktig i design och arkitektur, och slutligen i implementering och leverans av nya och förbättrade produkter och tjänster. Din arbetsgrupp består av sju personer som förutom kompetens inom systemutveckling har kunskaper inom projektledning, servicedesign, test och arkitektur.

Du får arbeta i en spännande och kunskapsintensiv miljö där dialogen är ett av våra viktigaste verktyg i vägen framåt. SMHI har ett tydligt övergripande uppdrag men inom det finns utrymme för mycket frihet och möjlighet att påverka och där tillitsfulla relationer och samarbete är avgörande.

Tjänsten gäller tillsvidare med placering vid SMHIs huvudkontor i Norrköping.

Din profil

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom relevant ämnesområde eller arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Framförallt har du goda kunskaper inom webbutveckling, både front- och backend gärna med utgångspunkt i tekniker baserade på öppen källkod. Du gillar att hålla dig uppdaterad inom ditt arbetsområde och axlar rollen som kunskapsresurs för andra. På SMHI använder vi oss av agila arbetssätt, ett arbetssätt som vi tror du har erfarenhet av och föredrar. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Du är bra på att skapa och upprätthålla goda relationer på jobbet. Arbetet som utvecklare innebär att samarbeta med andra, därför är det viktigt att både vara lyhörd och kommunikativ. Du förblir inte låst i dina tankesätt utan gillar när det rör på sig och har förmågan att anpassa dig till nya omständigheter. Du är ansvarstagande och föredrar att själv staka ut vägen och driver processer framåt.

Din ansökan

För ytterligare information kontakta gärna enhetschef Johan Ahlmark eller HR specialist Anders Magnestrand. Fackliga företrädare är för ST Christina Sverker samt för SACO Ariunaa Berthelsen. Samtliga kan nås på tel 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se

Välkommen med din ansökan, men inte senare än 2018-11-11
 

Kontaktpersoner

Christina Sverker
ST
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se

Ariunaa Berthelsen
SACO
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se

Johan Ahlmark
Enhetschef
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se

Anders Magnestrand
HR specialist
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se

Liknande jobb

Liknande jobb