Testledare inom IT

Rekryterare
SMHI
Plats
Norrköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 19 oktober 2018
Stängs
den 11 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Gör du rätt saker? Är du säker? Hjälpa oss kvalitetssäkra våra produkter så att de levererar det de ska, för vi vill med säkerhet påstå detsamma! Vi behöver en engagerad och pedagogisk Testledare som kan sätta agendan för SMHIs testarbete i vår utveckling- och förvaltningsverksamhet.

På SMHI jobbar vi för ett hållbart och säkert samhälle. Men lite av vårt viktiga arbete inom väder, vatten och klimat skulle vara möjligt utan våra duktiga IT proffs. Ungefär var sjätte person på SMHI arbetar i renodlade IT roller och ser bland annat till att all vår väderdata kan omarbetas, visualiseras och presenteras som exempelvis prognoser i användarvänliga applikationer.

SMHIs utveckling- och förvaltningsverksamhet sysselsätter ca 100 medarbetare med uppdrag att säkerställa att vi har rätt produkter och tjänster för våra kunder inom specifika branscher, andra myndigheter eller mot allmänheten. Tjänsterna har ofta många användare och fyller viktiga funktioner i samhället. Därför ställs höga krav på prestanda och kvalitet i våra produkter. Som testledare jobbar du tillsammans med olika arbetsgrupper med att etablera testmetoder som anpassas för arbetsgruppens behov och arbetssätt. På ett flexibelt och lyhört sätt stärker du deras kunskap och förmåga att säkerställa leveranser av kvalitativa produkter och tjänster.

Tjänsten gäller tillsvidare med placering vid SMHIs huvudkontor i Norrköping.

Din profil

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom relevant ämnesområde eller arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har erfarenhet och goda kunskaper inom testarbete och systemutveckling. Du är väl bekant med automatiserat testarbete likväl som med prestanda-, tillgänglighets- och lasttester. Vana att arbeta i Linuxmiljö och i olika open source produkter är en fördel.

Du har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer med såväl kollegor som slutanvändare. Din pedagogska och kommunikativa förmåga är avgörande då du agerar som stöd i andras testarbete. Framför allt brinner du för testarbete och har förmågan att leda och entusiasmera dina kollegor.

Din ansökan

För ytterligare information kontakta gärna enhetschef Johan Ahlmark eller HR specialist Anders Magnestrand. Fackliga företrädare är för ST Christina Sverker samt för SACO Ariunaa Berthelsen. Samtliga kan nås på tel 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se

Välkommen med din ansökan, men inte senare än 2018-11-11

 

Kontaktpersoner

Anders Magnestrand
HR specialist
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se


Johan Ahlmark
Enhetschef
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se


Ariunaa Berthelsen
SACO
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se


Christina Sverker
ST
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se

Liknande jobb

Liknande jobb