Teamcoach inom IT-utveckling

Rekryterare
SMHI
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 19 oktober 2018
Stängs
den 11 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Positiv, följsam och med ordningssinne. Känner du igen dig? BRA! Vi behöver nämligen en Teamcoach som är duktig på systemutveckling och som vill bidra till SMHIs livsviktiga uppdrag i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat.

På SMHI jobbar vi för ett hållbart och säkert samhälle. Men lite av vårt viktiga arbete inom väder, vatten och klimat skulle vara möjligt utan våra duktiga IT proffs. Ungefär var sjätte person på SMHI arbetar i renodlade IT roller och ser bland annat till att all vår väderdata kan omarbetas, visualiseras och presenteras som exempelvis prognoser i användarvänliga applikationer.

Webpubliceringsteamet är en viktig del i SMHIs verksamhet för att leverera web- och applikationstjänster. Det rör sig om både interna arbetsverktyg och tjänster till externa parter som samverkande myndigheter och allmänheten. Tjänsterna har ofta många användare och fyller viktiga funktioner i samhället. Därför ställs höga krav på prestanda och tillgänglighet i våra produkter.

Som Teamcoach i Webpubliceringsteamet ansvarar du för det dagliga operativa arbetet i teamet rullar på så smidigt och effektivt som möjligt med huvuduppgiften att fördela arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vi använder oss av agila arbetsmetoder och gruppen kännetecknas av flexibilitet, ansvarstagande och förändringsbenägenhet. Du ser till att upprätthålla en positiv arbetsmoral samt säkerställer kompetens och nyckelroller. Dialogen står i centrum och din kommunikationsförmåga är avgörande för att lyckas i rollen. Din arbetsgrupp består av sju personer med kompetens inom systemutveckling, projektledning, servicedesign, test och arkitektur.

Tjänsten gäller tillsvidare med placering vid SMHIs huvudkontor i Norrköping.

Din profil

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom relevant ämnesområde eller arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har erfarenhet och goda kunskaper inom systemutveckling och projektledning utifrån agila arbetssätt (ex Scrum).

Att skapa och upprätthålla goda relationer på jobbet kommer naturligt för dig. Du är en duktig kommunikatör som informerar och inspirerar rätt personer vid rätt tidpunkt. Du gillar att ha överblick och helhetssyn på saker och ting för att planera och strukturera pågående och planerat arbete likväl som att följa upp och rapportera när arbetet är slutfört. Du är en trygg punkt för andra, du motiverar och inspirerar med ditt lösningsfokuserade sätt och ger inte upp i första taget.

Din ansökan

För ytterligare information kontakta gärna enhetschef Johan Ahlmark eller HR specialist Anders Magnestrand. Fackliga företrädare är för ST Christina Sverker samt för SACO Ariunaa Berthelsen. Samtliga kan nås på tel 011-495 8000 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se

Välkommen med din ansökan, men inte senare än 2018-11-11

 

Kontaktpersoner

Christina Sverker
ST
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se


Johan Ahlmark
Enhetschef
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se


Ariunaa Berthelsen
SACO
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se


Anders Magnestrand
HR specialist
011 495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se

Liknande jobb

Liknande jobb