Huvudansvarig för Information Management, Masterdata & BI till Preem, Stockholm

Rekryterare
Preem
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 23 oktober 2018
Stängs
den 23 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

 

Har du erfarenhet av Information Management där du arbetat utifrån både ett operativt och strategiskt perspektiv? Vill du vara med på en spännande resa där du bidrar till Sveriges största drivmedelsföretags utveckling? Omvärlden förändras hela tiden och för Preem innebär det att vi måste kunna möta nya krav. Vill du vara den som driver och utvecklar Information Management Inom Preem till en helt ny nivå? Då kan du vara den vi söker!

Jobba för framtiden redan idag

Preem är både vad rör verksamhet och IT-landskap inne i en större förändringsagenda där vi just nu definierar och implementerar en ny central ERP-lösning för våra centrala verksamheter. Du erbjuds nu en nyckelroll med tydligt mandat att driva agendan för Masterdata, BI och analytics i nuvarande och framtida tekniska lösningar

Som Huvudansvarig för Information Management har du ansvaret för att driva Preems förmåga att hantera information och datakvalité på bästa sätt. Du kommer att arbeta strategiskt, tvärfunktionellt med fokus på ständiga förbättringar där du kommer att ha möjlighet att påverka och sätta din prägel på såväl kompetensområdet som gruppen. Arbetet driver du i ett väl fungerande styrningsforum där du sätter agendan, presenterar en plan som sedermera förankras och styrs i projektform. Rollen innefattar även koordinering och sammanhållande av avdelningens kompetenser inom masterdata och BI analytics där du coachar och stöttar fyra medarbetare i deras dagliga arbete. Du har många kontaktytor i rollen och agerar länken mellan IT och verksamheten.

Som Information Management ansvarig kommer du att:

• Ha det övergripande ansvaret för att koordinera företagets intressenter inom Information Management där du identifierar och prioriterar aktiviteter och driver agendan i ett samverkansforum. Detta med mål att öka informationsförmågan och informationskvaliteten inom hela Preem
• Koordinera centrala Masterdata- och BI-koordinatorer samt inom verksamheten utpekade ansvariga för att säkerställa löpande utveckling inom Information Management
• Stötta projekt och andra initiativ i att säkerställa att Information, Masterdata och analysbehov hanteras i linje med strategi samt följer satta riktlinjer i såväl operationella system som Masterdata och datalager/BI.
• Följa upp och rapportera kvalitetsstatus och kvalitetsbrister
• Beakta och bevaka kundkrav, lagkrav, standarder och uppföljningskrav utifrån verksamhetens behov.
• Delta i utvecklingen av avdelningen och verka för ett gott samarbete inom hela IT och i gränssnitt med andra delar av bolaget

I denna roll tillhör du teamet Enterprise Arkitekt Center (EAC) som idag består av verksamhetsarkitekter, BI-arkitekter och Masterdataarkitekter som är totalt nio personer. Rollen rapporterar till Head of Architecture & Information Management.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Preems huvudkontor i Stockholm.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med masterdata, BI och analytics både ur ett verksamhetsperspektiv och tekniskt perspektiv. I bagaget har du en examen från universitet eller högskola inom IT, industriell ekonomi eller annan relevant bakgrund. För att lyckas i rollen har du även erfarenhet av information management och dess kopplingar till andra delar av verksamhetsarkitekturen. Du har passion och drivkraft inom Masterdata, datalager och BI där dina frågor rört sig på en strategisk såväl som en operativ nivå. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

Är det här du?

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har god förståelse för produktområdet och har förmågan att sälja in och driva Masterdata och BI inom verksamhetsledning ur ett strategiskt perspektiv. Du har som oftast projektledarhatten på och du har lätt för att se helheter och strukturer. Då rollen innebär många kontaktytor söker vi dig som har lätt för att nätverka och skapa kontakt med andra och du trivs i en koordinerande roll. För att lyckas i rollen är du lyhörd till andras förslag samtidigt som du kommer med egna förslag. Vidare är du en person som trivs med att coacha och få andra att växa och utvecklas. Tillsammans med de andra i ditt team bidrar du till nyskapande och att lägga grund för positiva förbättringar i Preems förändringsresa. Slutligen söker vi en målinriktad person som motiveras av att driva Information Management på Preem till en högre nivå.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Jessica Bauer på 08-120 50 422. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. För att söka jobbet, följ anvisad länk.

Välkommen in med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Sökord: Information Management, BI, Masterdata, analytics

Om Preem
Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Vi har också ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1 400 anställda varav 950 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2017 var Preems omsättning 69 miljarder SEK. På Preem ser vi mångfald och inkludering som en förutsättning för en hållbar utveckling och att varje medarbetare genom sin unika bakgrund, kompetens, personlighet och erfarenhet bidrar till vår högt ställda vision att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Preems vision, värderingar och en karriär på Preem här.

Liknande jobb

Liknande jobb