Polismyndigheten

IT-säkerhetsspecialist med inriktning mot reverse engineering/exploitation

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 30 oktober 2018
Stängs
den 19 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. IT-säkerhetsenheten har ett nationellt processansvar för myndighetens IT- och informationssäkerhet, samt signalskydd. Enheten ansvarar bland annat för;

 • process- och funktionsansvar för identitets- och åtkomsthantering
 • att utreda säkerhetsincidenter och säkerhetsbrister
 • beslut kring säkerhetsövervakning

Enheten arbetar även med att kontinuerligt ge stöd till utveckling och förvaltning, samt bedriver ett aktivt arbete med att genomföra säkerhetstester, granskningar samt uppföljningar av Polisens IT- och informationssäkerhet.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara en del av Polisens CERT? Har du flerårig erfarenhet av reverse engineering/exploitation inom Windows eller Linux plattformen och känner att du vill ta nästa steg i karriären? 

Som incidentutredare kommer du att ingå i Polisens CERT-verksamhet. Teamet arbetar i huvudsak med att identifiera och utreda incidenter inom Polisens IT-miljö. Utöver detta kommer du att planera och genomföra red/blue-team övningar samt utveckla Polisens förmåga för detektion av nya avancerade cyberhot.

Att arbeta som reverse engineer hos Polisens CERT ställer stora krav på bred kompetens inom Windows eller Linux plattformen, då du kommer utföra analyser av skadlig kod, identifiera och utveckla exploits gentemot interna system samt vidareutveckla och förbättra vår tekniska förmåga att hantera IT-relaterade incidenter. Det ges även goda förutsättningar till kompetensutveckling inom ditt ansvarsområde.

Jobbet innebär att du kommer arbeta nära verksamheten och förutom rent tekniska kvalifikationer är det också viktigt att kunna stötta verksamheten genom diskussion av nya implementationer samt förändringar av befintlig IT-miljö.

Polisens CERT består av ett flertal personer som har många års erfarenhet inom sina respektive kompetensområden. IT-säkerhetsenheten på Polisen innefattar bland annat defensiva och offensiva förmågor såsom PM-CERT, penetrationstestare, threat intelligence. Det finns även stödfunktioner för IAM, informationssäkerhet, projektstöd som alla jobbar nära tillsammans.

Vi erbjuder ett utmanande arbete med unika system i en organisation där säkerhetsfrågor väger tungt. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • är utbildad systemvetare med inriktning på IT-säkerhet, eller är civilingenjör alternativt högskoleingenjör inom IT-området. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • har stort intresse av IT- och informationssäkerhet
 • har erfarenhet av analys av skadlig kod
 • har erfarenhet av exploitation
 • har erfarenhet av programmering och scripting
 • har erfarenhet av verktyg så som; IDA Pro, X64 dbg, Win dbg, gdb, PEDA, Radare

Du måste behärska svenska flytande, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

 • Fuzzing
 • zeroday/onedays
 • userland/kernel, exploitation
 • angr ramverket
 • protokoll reversing samt krypto
 • managering av komplexa nätverksmiljöer
 • att utreda IT-relaterade incidenter
 • att delta i blue/redteam övningar
 • CTF-övningar

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven, har ett starkt engagemang, kan arbeta självständig samt har en bred teknisk kompetens med ett stort intresse för IT-säkerhet. Servicekänsla värderas mycket högt och vi tror även att du har:

 • en god analytisk förmåga
 • lätt för att uttrycka dig i skrift
 • en mycket god samarbetsförmåga och fallenhet för att kommunicera i grupp, och din sociala förmåga värderas högt

 Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Roger Lund, tfn 070-652 80 95

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 19 november 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om Polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb