IT-enheten söker erfaren systemtekniker

Rekryterare
MSB
Plats
Karlstad/ Stockholm
Annonserat
den 30 oktober 2018
Stängs
den 18 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

 

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

 

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

 

IT-enheten

IT-enheten ansvarar för myndighetens hela IT-miljö. Vi driver myndighetsgemensamma IT-frågor men vi är även aktiv partner till myndighetens olika verksamheter.

 IT-enheten består av c:a 20 medarbetare och vi besitter både bred och djup expertis inom flera olika specialistoråden. Vi samarbetar också gärna med andra både inom och utom MSB för att skapa så smarta och effektiva lösningar och tjänster som möjligt. Vår ambition är att MSB ska ha tillgång till myndighetssveriges bästa IT !

Myndighetens IT-miljö är till stora delar baserad på produkter från Microsoft. Vårt nätverk är baserat på produkter från Cisco och vår virtualiseringsmiljö är byggd på VMware-teknologi.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i team med andra specialister med utveckling och drift av myndighetens IT-infrastruktur. Detta innebär att du jobbar med problemlösning, felsökning och optimering av IT-infrastrukturen men att du också deltar i utvecklingsprojekt.

Du behöver ha erfarenhet inom flera av dessa områden:

  • Cisco nätverksprodukter
  • Microsoft Active Directory
  • Microsoft Exchange
  • Microsoft SharePoint
  • Microsoft Skype for business
  • Microsoft SQL server
  • Microsoft Windows Server
  • VMware Horizon
  • VMware VSphere
  • Windows PowerShell

Några av MSB:s verksamheter har verksamhet 24/7 och du kan därför också bli en del av myndighetens IT-beredskap.

Din kompetensprofil

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper och erfarenheter som vi bedömer likvärdiga.

Du har flera års erfarenhet som systemtekniker i Microsoft-miljöer.

Erfarenhet av förvaltningsmodellen PM3, utvecklingsmetodiken scrum och projektmodellen PPS är meriterande.

Då vi jobbar mycket i team och projektorienterat behöver du ha mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga, flexibilitet samt ödmjukhet inför arbetsuppgifterna. Vi kommer fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Karlstad alternativt  Stockholm. MSB tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?

Har du frågor kontakta gärna enhetschef Mats Persson eller systemtekniker Mathias Kjellberg. Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (Saco-S),  Anna Anelius (ST) och Leif Fröhlén (SEKO). Samtliga nås på telefonnummer 0771-240 240 (vxl).

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 18 november 2018, märkt med referensnummer 2018/170. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar, vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning Heltid

Tillträde Enligt överenskommelse

Löneform Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar 1

Sysselsättningsgrad 100%

Ort Karlstad/Stockholm

Län Värmlands län

Land Sverige

Referensnummer 2018/170

Publicerat 2018-10-23

Sista ansökningsdag 2018-11-18

Liknande jobb

Liknande jobb