Lantmäterikontoret söker GIS-utvecklare

Plats
Sundsvall (Kommun), Västernorrland
Annonserat
den 1 november 2018
Stängs
den 29 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lantmäterikontoret söker GIS-utvecklare

Sundsvall växer just nu för fullt med många stora bygg- och infrastrukturprojekt och vi söker dig som vill vara med och bidra till kommunens utveckling.

Lantmäterikontoret i Sundsvall är kommunal lantmäterimyndighet (KLM) och ansvarar för lantmäteriförrättningar inom Sundsvalls Kommun. Kontorets mät-, kart- och GIS-verksamhet svarar också för kommunens försörjning och hantering av geodata.

Kontoret har 25 medarbetare och vi har vår arbetsplats i kommunhuset, fem minuters promenad från Sundsvalls stenstad.

Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäterikontoret är platsen för dig som vill växa!


Arbetsuppgifter
Som GIS-utvecklare hos oss på lantmäterikontoret kommer du främst att arbeta med utveckling och programmering av kommunens webbaserade kartsystem vilket även innebär att du är kommunens representant i ett öppet källkodsprojekt, Origo med flera andra kommuner.

Du kommer även att arbeta med att integrera GIS-funktionalitet mot våra verksamhetssystem, effektivisera geodataförsörjning, genomföra GIS-analyser och att utveckla nya applikationer inom GIS och 3D.

Du kommer ingå i ett GIS- och kartteam för att fortsätta utveckla Sundsvalls kommuns GIS-miljö.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har lämplig högskoleutbildning, gärna inom GIS och programmering eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.

Du har goda kunskaper i JavaScript och OpenLayers samt kunskap om öppen källkod inom GIS med databaslösningar.

Har du erfarenhet av lösningar som baseras på serverlösningar för geodata, SQL, PostgreSQL/PostGIS, WMS, Git/GitHub och Linux Server ser vi det som meritande.

Vi jobbar i dag med FME, Geoserver, ArcGIS och AutoCad så kunskap om dessa system är en extra merit.

Du har god kommunikativ förmåga där du behärskar dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du har ett strukturerat och självständigt arbetssätt. Vidare är du utvecklingsinriktad, gillar att lösa problem och självklart har du god samarbetsförmåga.

Verbjuder dig en attraktiv arbetsgivare och ger möjligheter till utveckling och fortbildning inom yrkesrollen, aktivt medarbetarskap samt förmånligt friskvårdsavtal och friskvårdstimme.

Vill du ha mer information om tjänsten, kontakta:
Biträdande förvaltningschef och KLM-chef, Lena Hugosson, telefon, 060-19 13 38

Facklig företrädare
Birgitta Selin, Sveriges Ingenjörer, telefon 060-19 12 63. 

Övrig information
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

I Sundsvalls kommun arbetar vi aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sundsvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Sista ansökningsdag 2018-11-29

Varmt välkommen med din ansökan!