Enhetschef digitalisering/verksamhetsstöd socialtjänsten

Rekryterare
Haninge kommun
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 november 2018
Stängs
den 4 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Välkommen att utvecklas med oss

Haninge kommun genomför en omfattande satsning på digital utveckling. Socialförvaltningen och
äldreförvaltningen söker nu en chef till den gemensamma enheten för digitalisering och verksamhetsstöd.

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda en digitaliseringsresa och som har stort intresse för utveckling i gränslandet mellan verksamhet och IT. Du kanske idag arbetar som konsult och har gjort den här resan i en annan kommun, landsting eller statlig myndighet. Du har ett intresse för och vill vara med och bidra med din erfarenhet till en samhällsnyttig verksamhet.

Ditt uppdrag

Uppdraget innebär att leda och koordinera socialförvaltningens och äldreförvaltningens fortsatta digitaliseringsarbete. Du kommer att representera socialförvaltningen och äldreförvaltningen i relevanta forum internt och externt. Tillsammans med övriga IT-strateger driver du den digitala utvecklingen i Haninge kommun med medborgaren i fokus. Vi står bl.a. inför upphandling och införande av nya verksamhetssystem med stödfunktioner, välfärdsteknik samt arbete med att införa automation via robotisering (RPA).

Enheten har åtta medarbetare - projektledare, förvaltningsledare och objektspecialister. Medarbetarna bemannar förvaltningsobjektet Vård och omsorg. Förvaltningsarbetet bedrivs enligt Haninge kommuns förvaltningsmodell för IT-stöd, vilken baseras på pm3-förvaltningsmodell.

Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och ingår i förvaltningens stab.

Det här söker vi hos dig

  • Högskoleexamen
  • Flerårig yrkeserfarenhet av förändring av verksamheter genom digitalisering
  • Chefserfarenhet

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet för rollen. Bland dina personliga egenskaper ser vi att du har god samarbetsförmåga, hög motivation, är kundfokuserad och har goda ledaregenskaper.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 25 minuter från Stockholm City. Vi har tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Anställningen är heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Haninge i Stockholm.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Pia Holmberg, pia.holmberg@se.experis.com, 0703-14 68 66

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, dock senast 4/12 2018. Sök genom att klicka här!

Liknande jobb

Liknande jobb