Polismyndigheten

Uppdragsledare till forensiska och it-brottssystem, placering i Linköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 2 november 2018
Stängs
den 23 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Din nya arbetsplats

Vi är idag ett team placerade i Linköping som levererar suveräna it-lösningar inom områdena forensik och it-brott. Vi är prestigelösa, handlingskraftiga och levererar i en del fall helt världsunika lösningar! Våra system spänner sig från it-relaterade brott till laborativa expertsystem inom DNA-området, vapen och brottsplatsundersökningar.

Vill du vara med och införa system som kan sätta Svensk Polis i framkant inom det it-relaterade området? Forensiska- och it-brottssystem söker nu en erfaren- och driven uppdragsledare för ett omväxlande uppdrag, där man kommer att medverka till att utveckla och förbättra systemstöden inom it-relaterade brott. Den verksamhet som ditt uppdrag riktar sig mot arbetar med tekniska undersökningar av digitala informationsbärare, ljud och bild, brottsutredningar, underrättelseinhämtning, avancerad internetinhämtning och analys av nätverkstrafik.

Arbetsbeskrivning

Som uppdragsledare med fokus på införande och samordning brinner du för nöjda användare! Du kommer ingå i ett agilt utvecklingsteam, samt driva och samordna processer utifrån produktägarens behov. Därutöver kommer rollen att inbegripa bred samverkan med bland annat processägare, produktägare och andra verksamhetsrepresentanter, detta med syfte att säkerställa behovsfångst, samt skapa underlag kring prioritering av utvecklingsinsatser och införanden.  Vi har slutanvändarens upplevelse i fokus, där utveckling sker utifrån verksamhetens behov, vilket innebär ett tätt samarbete med verksamheterna inom it-forensik och it-brott.

Som uppdragsledare förväntas du kunna:

 • stå i behovsdialog med verksamheten, genomföra workshops (för t.ex. kravinsamling och bearbetning). Du förväntas även agera som rådgivare och expert gentemot verksamheten
 • förstå, förklara och leda en förändring inom en organisation som är stor och komplex
 • genomföra kravdialoger med leverantörer och uppföljning mot avtal
 • överse löpande förbättringsarbete av både rutiner och processer och där du gärna kommer med idéer och tar egna initiativ
 • genomföra konfiguration i it-stödet och ge användarstöd till slutanvändare
 • bistå verksamhet med kunskap och möjligheter utifrån förmågor i it-stödet
 • bistå verksamheten med utbildning

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har relevant akademisk examen, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • har erfarenhet av att samordna och strukturera uppdrag inom it
 • är driven, lösningsorienterad och flexibel
 • har en god kommunikativ förmåga

Du måste behärska svenska flytande, både i tal och skrift

Meriterande

 • erfarenhet av agila metoder och/eller processorienterade arbetssätt
 • erfarenhet av användardriven utveckling
 • erfarenhet av att införa it-system som påverkar verksamheten
 • licenshantering

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Vi tror vidare att du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Samt att du är en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor, och ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Linda Albinsson Lind, tfn 010-56 281 17

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Linköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 23 november 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se Märk din ansökan med diarienummer: A559.349/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta hr.support@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb