Polismyndigheten

Systemutvecklare till IT-avdelningen och forensiska system,placering i Linköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 2 november 2018
Stängs
den 10 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla system som bidrar till en effektiv Polis och en hög rättsäkerhet i Polisens utredningsarbete? Då har vi två tjänster att söka som systemutvecklare!

Som anställd hos oss kommer du arbeta i ett positivt och engagerat team som är under uppbyggnad. Teamet ansvarar för att utveckla och förvalta IT-brotts och forensiska IT-lösningar. Nu söker vi systemutvecklare som vill arbeta med innovativ teknik och lösningar inom områdena, IT-forensik, IT-brott och forensik. Vi arbetar enligt moderna agila principer och alla i teamet är aktivt med och bidrar. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har, varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

En vanlig dag hos oss har du diskussioner med kravställare från verksamheten. Du arbetar med att bryta ner krav till uppgifter i JIRA som du sedan tillsammans med ditt team ansvarar för att realisera. Under utvecklingen arbetar du i hela vår teknikstack, från databas- och backend- till frontendutveckling. Lösningarna dokumenterar du sedan vid behov samt paketerar och driftsätter i tätt samarbete med vår driftsorganisation.

Som anställd på Linköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • har erfarenhet av systemutveckling i Java/Angular/Angular.JS
 • har erfarenhet av arbete med MySQL eller motsvarande SQL-databaser
 • har erfarenhet av att arbeta i agilt
 • behärskar engelska väl, både i tal och skrift

Du måste behärska svenska flytande, både tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • kunskap om Java EE och närliggande bibliotek såsom Hibernate
 • erfarenhet av JIRA eller motsvarande verktyg för agil utveckling
 • erfarenhet av att utveckla för Linux/Unix
 • erfarenheter av continuous integration och/eller continuous delivery
 • erfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet

För respektive roll är det därtill meriterande om du har:

 • erfarenhet av att arbeta med stora kluster av beräkningsdatorer
 • intresse och kunskap för kryptering

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en personlig drivkraft och som är orädd för att ta dig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och är kommunikativ eftersom vi jobbar agilt mot gemensamma mål. Vi tror vidare att du är:

 • tekniskt skicklig
 • prestigelös
 • har god analytisk förmåga samt god problemlösningsförmåga

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Linda Albinsson Lind, tfn 010-562 8117

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Linköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 3 december 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se Märk din ansökan med diarienummer: A559.367/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta hr.support@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb