eHälsomyndigheten

Drifttekniker inriktning DBA till eHälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 5 november 2018
Stängs
den 18 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Motiveras du av att arbeta med tjänster som kräver hög tillgänglighet i kombination med problemlösning och service? Vi söker nu två medarbetare till vår driftsfunktion i Kalmar!

Enheten Produktion av Informationstjänster är den delen på avdelningen Digitalisering som levererar förutsättningar och support för alla de tjänster som myndigheten levererar. Här finns Servicedesk, server-, applikation- och databasdrift tillsammans med releasehantering och test. I rollen som Drifts DBA kommer du att arbeta i ett team som har ansvar för att tjänsternas databaser fungerar och utvecklas. Du kommer att arbeta både med dagliga RFC:er men även i projekt där nytänk och vidareutveckling är i fokus.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

 

Om tjänsten

Som Drifts DBA kommer du att arbeta med många moment mot vår databasmiljö som är primärt baserad på Oracle. Bl.a. kvalitetssäkring och implementation av script i produktionsmiljön genom att delta i Change Managementprocessen, stötta utvecklingsteamen i projekt/förvaltning och ta fram lösningar för både funktionella och icke funktionella krav avseende PL/SQL.

För att vår databasmiljö ska fungera bra måste du kunna optimera och förbättra våra procedurer (t.ex. stored procedures), databasfunktioner, databaspaket och scheman.

Att hantera incidenter och ärenden är en del av arbetet i tredje linjen. Vid behov deltar du även i myndighetens Major Incidentprocess. För att vi ska ha bra kontroll av vår miljö finns det även en 24x7-beredskap som du kan bli en del av.

 I releaseprocessen är du en del av teamet som kommer att arbeta med att testa, kvalitetssäkra och implementera de olika versioner som släpps.

 

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom data/IT eller likvärdig utbildning eller genom arbete förvärvad kunskap.

 

  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet som DBU/DBA.
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av SQL, PL-SQL och databasprogrammering.

 

  • God förmåga att uttrycka sig i svenska både i tal och skrift.

 

  • God samarbetsförmåga, god problemlösande analysförmåga och är serviceinriktad.

 

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av databasutveckling i prestandakritiska och transaktionsintensiva miljöer.

 

  • Erfarenhet av Oracle 11g/12c.

 

  • Erfarenhet av Oracle i EXAdata-miljö.

 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar. Arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef Mathias Erlandsson, chef för enheten produktion av informationstjänster, tel 010-458 63 01, Carolin Gullberg, HR-specialist, tel 010-10 60 718, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

 Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 18 november 2018!