Scania

Automationsingenjör SCADA

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 5 november 2018
Stängs
den 16 november 2018
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vill du vara med i digitaliseringen av Scanias produktionsenheter? Ta då chansen och bli en av medlemmarna  i SCADA gruppen inom Order to Delivery IT!

Vi ansvarar för utveckling, förvaltning och support av IT och Automationssystem som stödjer Scanias olika produktionsenheter i Europa. Nu söker vi förstärkning i form av en Automationsingenjör till vår grupp i Södertälje och Oskarshamn.

Dina arbetsuppgifter

Som dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer du att arbeta med utveckling och förvaltning av automationssystem, däribland: 

  • Support av produktionskritisk utrustning
  • Systemunderhåll av lokala system
  • Utföra installationer som t.ex. PLC, PC, och server
  • Supportera användare
  • Delta i förändringsprojekt

Din Profil

Vi tror att du har relevant utbildning inom Automation eller motsvarande praktisk erfarenhet. Du förstår vad det innebär att stödja en producerande enhet och trivs med att jobba med olika typer av frågor inom området.

Genom praktisk erfarenhet har du skaffat goda kunskaper om supportarbete med kritiska automationssystem och annan produktionsnära utrustning. Du känner dig bekväm med PLC/SCADA system i allmänhet och har sedan tidigare skaffat dig kunskaper om Siemens SIMATIC WinCC och Siemens TIA Portal. Har du också erfarenheter av utveckling i Ignition, kunskaper om SQL så är det extra meriterande.

Du har en god analytisk förmåga, kan se sammanhang på en övergripande nivå, men kan även djupdyka för att lösa mer tekniska problem. Dina personliga egenskaper kännetecknas av ansvarskänsla, social kompetens och kvalitetsmedvetenhet. Samtidigt som du gärna tar egna initiativ är du en utpräglad lagspelare som förstår att samarbete är en förutsättning för framgång.

Engelska är vårt koncernspråk som du, förutom svenska, behöver behärska i både tal och skrift.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

 

Ytterligare information

Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Christian Fahlén (Gruppchef), +46 8 553 513 35 eller Tobias Viklund (Scania Rekryteringscenter),  +46 8 553 703 90.

 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 15 november.

Liknande jobb

Liknande jobb