Systemutvecklare med samordningsansvar

Plats
Västerås (Kommun), Västmanland
Annonserat
den 8 november 2018
Stängs
den 27 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Myndigheten för yrkeshögskolan bidrar till att kompetensförsörja samhället genom att göra det möjligt för arbetsliv och individer att utveckla sin kompetens och synliggöra sina kvalifikationer. Vårt huvuduppdrag är att ansvara för frågor som rör yrkeshögskolan i Sverige och verka för att utbildningarna tillgodoser arbetslivets behov av kompetens. Vi analyserar arbetsmarknadens behov av utbildningar inom yrkeshögskolan, beslutar vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan, beviljar statliga medel till utbildningsanordnarna och utövar tillsyn samt granskar utbildningarnas kvalitet. Myndigheten finns på två orter, i Hässleholm och i Västerås där vårt huvudkontor är placerat. Myndigheten har totalt 110 medarbetare.

Organisatorisk placering
Som systemutvecklare hör du till Enheten för IT i Västerås. Enheten växer med ett antal medarbetare under 2019 som en följd av myndighetens satsning på digitalisering samt en strategi att bemanna med fler anställda istället för inhyrda konsulter. Enheten, som utgör myndighetens strategiska och operativa stöd i IT-frågor, består idag av åtta anställda och ett antal inhyrda konsulter. Medarbetarna på enheten rapporterar till enhetschefen.

Om tjänsten och arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som systemutvecklare i både frontend och backend. Du kommer även att ansvara för samordning av systemutvecklingen för ett eller flera utvecklingsteam. Samordningen innebär att planera, fördela och följa upp status för utvecklingsärenden, att administrera ärenden i ärendehanteringssystemet, att planera kvalitetssäkring samt att hantera akuta ärenden. Utvecklingsteamen arbetar agilt och hanterar ärenden i utveckling och förvaltning av myndighetens IT-stöd. IT-stöden avser webbplatser, e-tjänster och interna verksamhetssystem, allt i Microsoftmiljö.

Vad erbjuder vi
Förutom stimulerande och spännande arbetsuppgifter tillsammans med trevliga och kompetenta medarbetare erbjuder vi också längre semester än många andra arbetsgivare. Våra medarbetare har flexibla arbetstider som anpassas utifrån verksamhetens krav och dina individuella behov. Alla nyanställda får en introduktion med ett program som sker både individuellt och i grupp. Genom vår modell för individuell planering och uppföljning har du stora möjligheter att utvecklas och påverka din arbetssituation.

Utbildning, erfarenhet och kunskaper
Vi ställer krav på att du har eftergymnasial utbildning inom ett för tjänsten relevant område och minst fem års arbetslivserfarenhet med liknande uppgifter.

Det är meriterande att ha arbetat med något av det som myndighetens systemmiljö består av:

.NET (C#, VB, WCF, Webforms, MVC)
SQL-server, SP, Reporting och analysis services
Episerver, HTML, CSS, browsers, javascript, IIS
Visual studio

Meriterande är också om du tidigare arbetat med agila metoder, som teknisk projektledare, scrum-master eller som projektkoordinator.

Samarbeten
Samverkan sker framförallt med systemutvecklare i teamet och med samordnare av leveransen mot verksamheten. Samverkan finns även med systemarkitekt, support, andra medarbetare på enheten och med inhyrda konsulter.

Personliga egenskaper
Som person drivs du av ansvarstagande och engagemang. Du har god förmåga att kommunicera, att samarbeta och att arbeta mot goda resultat. Du har ett positivt förhållningssätt, gott omdöme och ett bra bemötande i kontakter såväl inom som utom organisationen. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Myndigheten tillämpar provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer planerar vi att hålla v.49-51.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Per-Johan Alfredsson 010-209 01 33. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-handläggare Jonna Andersson 010-209 01 77. Kontaktpersoner för fackliga frågor är för Saco-S Maria Hedlund, 010-209 01 15 och för ST Jonas Svensson 010-209 01 76.

För mer information om fördelarna med att arbeta hos oss, och om organisationen, gå in påmyh.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 27 nov 2018. Du ansöker nedan via "ansök".