Ekobrottsmyndigheten söker IT-analytiker till Uppsala

Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 9 november 2018
Stängs
den 28 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från ax till limpa. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar ofta i olika sammansatta arbetsgrupper/team och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete.

Till ekobrottskammaren i Uppsala söker vi en IT-analytiker för medverkan i våra brottsutredningar. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att söka, finna och analysera digital information från beslag och andra tvångsmedel. Som IT-analytiker utgör du länken mellan utredningsgruppen och IT-forensikerna samt bistår utredningarna med säkrad elektronisk bevisning från beslagtagna datorer och andra datamedia.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du arbetar tillsammans med kvalificerade kollegor och har möjlighet till individuell utveckling samtidigt som du får bidra till samhällsnyttan vid bekämpningen av den ekonomiska brottsligheten.

Ekobrottskammaren i Uppsala bedriver ekobrottsbekämpning i Uppsala, Västmanlands och Gävleborgs län. Kammaren är belägen i centrala Uppsala och består av omkring 25 medarbetare. Verksamheten bedrivs huvudsakligen i åklagarledda team där åklagare, administratörer, poliser och andra utredare med särskild kompetens inom exempelvis revision och analys ingår.

Arbetsuppgifter

 • Att bearbeta och analysera omfattande informationsmängder som inhämtas från olika källor, ofta i digital form.
 • Att delta i utredningsmöten och såväl skriftligen som muntligen redogöra för innehållet i undersökt datamedia för förundersökningsledare och utredningsgrupp
 • Ansvara för sammanställande av vad som påträffats i en form som är lämpad att ingå i förundersökningsprotokollet och användas i domstol.
 • Att aktivt bidra till metodutveckling och förbättrade arbetssätt.
 • I arbetsuppgifterna kan även ingå att delta i förhör och vittna inför rätten om hur undersökningen gått till och vad som har påträffats.

Krav

 • Akademisk utbildning om minst 180hp/120p som vi bedömer relevant för tjänsten, eller motsvarande erfarenhet förvärvat på annat sätt.
 • Erfarenhet av att hantera stora mängder digitalt material och kunna presentera det på ett lättbegripligt sätt.
 • Erfarenhet av att inhämta material ur olika datamedia, t.ex. hårddiskar, mobiltelefoner etc.
 • Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska så att du muntligen och skriftligen kan presentera resultatet av ditt arbete.

Meriterande

 • Certifiering eller utbildning om IT-forensiska verktyg, exempelvis Encase, FTK, Cellebrite, XRY eller motsvarande, för såväl datorer som mobiltelefoner.
 • Arbetslivserfarenhet av att arbeta inom det datavetenskapliga området, gärna med inriktning mot IT-forensik.
 • Annan utbildning i IT-forensik.
 • Erfarenhet av databashantering

Egenskaper

Vi söker dig som har ett genuint intresse för utredningsarbete, teknisk analys och hög integritet. Som person är du ansvarstagande och engagerad samt driven och prestigelös. Du arbetar strukturerat, noggrant och effektivt samt trivs i en utvecklings- och förändringsbenägen miljö. Du är även analytisk och pedagogisk. Du har en god samarbetsförmåga och en positiv inställning till att samarbeta med olika yrkesgrupper, såväl internt som externt.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens chefs- och medarbetarpolicy, EBM-modellen.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Information

Anställningen är tillsvidare med placering i Uppsala, tillträde så snart som möjligt. I tjänsten förekommer tjänsteresor i viss omfattning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer att genomföras innan anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Information om anställningen lämnas av Chefsåklagare Anna Wallander tfn 010-562 96 80. Fackliga företrädare är för SACO Anders Malm tfn 010-562 93 89, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Lars-Åke Edlund tfn 010-562 91 24.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 28 november 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb