Polismyndigheten

Junior systemutvecklare till en spännande arbetsplats och ett glatt gäng!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 november 2018
Stängs
den 2 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Polismyndigheten växer så det knakar. Vi står inför extremt spännande år och kommer med rekryteringen av 1000-tals poliser ha stärkt fokus på utveckling och bra införanden av IT-stöd.

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu ännu fler nyfikna utvecklare, som nyligen lämnat skolbänken eller hunnit testat på att arbeta som utvecklare en tid, som vill komma till oss och göra skillnad.Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare som finns spridda över hela landet.

Tjänsten är placerad i lokaler nära vackra områden vid Kronobergsparken, mitt i centrala Stockholm

Arbetsbeskrivning

Mobilitetsteamets främsta uppgift är att ta fram appar så att poliser i yttre tjänst få tillgång till kritisk information för snabba och väl underbyggda beslut om åtgärder. Men vi nöjer oss inte med att bara underlätta, vi strävar efter att bygga innovativa lösningar som ska överträffa poliserna önskningar och ge stor effekt för hela vår verksamhet. Vi behöver ligga steget före. Och vi behöver bli många fler.

Vi har stort fokus på teamet som delar en stor gemensam passion och stolthet för det vi levererar. Vi är ett multifunktionellt team med många olika kompetenser. Vi åker på verksamhetspraktik hos exempelvis poliser i yttre tjänst för att sätta oss in i deras problem och arbetssituation. Vi samarbetar inom IT-avdelningen kring verksamhetsutveckling, produktutveckling, och processoptimering. Vi är ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och vår vardag.

Din roll
Vi söker dig som hungrar efter att dela med dig av dina kunskaper från utbildning och arbetslivserfarenhet. Du är ivrig att sätta dig in i hur vi jobbar idag samtidigt som du visar på nya sätt att ta sig an problematik och tekniker. Du trivs att samarbeta med andra och ser att det genom parprogrammering kan växa fram ibland bättre och snabbare lösningar, förutom att vi också lär av varandra. Du vill och kan påverka hur vi prioriterar vårt arbete, men förstår att det finns omständigheter som vi behöver ta hänsyn till och att vi behöver lyssna på verksamheten vad som är mest aktuellt för dem.

Du får möjlighet att delta på utvecklingsavdelningens innovationsdagar där vi tillsammans med andra grupper IT-avdelningens olika team, jobbar dedikerat med att komma på nya idéer och där man får möjligheten att testa nya verktyg och arbetssätt.

Kvalifikationer

• Minst 2 års studier inom IT (inom de senaste 3 åren)
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande
Vi värderar högt att du har arbetslivserfarenhet inom systemutveckling med minst 2 år (inom de senaste 3 åren) eller om du istället har motsvarande erfarenheter eller utbildning.
När du kommer till intervjun vill vi att du kan visa upp/beskriva minst 2 lösningar som du varit med och utvecklat privat, eller i anställning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

• Agila metoder och CI/CD (Continuous integration/Continuous delivery)

• Biometri, röststyrning, autentisering, deep learning

• Arbete på ett större företag eller myndighet

• App-utveckling i t.ex. JavaScript, TypeScript, Angular, React, HTML5 & CSS3, Ionic, Swift, Objective-C, eller liknande alternativt

• Server- & systemutveckling i Java, Node.js, eller liknande

Personliga egenskaper
Vi sätter särskild stor vikt på vem du är och dina personliga egenskaper. Du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession. Samtidigt har du en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du är öppen och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt. Du har problemlösningsförmåga och gillar att skriva bra kod, du ser nytta i att förstå användarnas beteenden och sammanhang, för att kunna driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt.

Vi lägger stor vikt personliga egenskaper.

Övrig information

Anställningen
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan:
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sista ansökningsdag är den 2 januari 2019!

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb