Projektledare inom IT och ledningssystem till SIS

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 november 2018
Stängs
den 14 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du erfarenhet av att driva processer strukturerat och leda olika grupper framåt? Kan du skapa relationer och förtroende? Har du dessutom arbetat med standardisering inom IT? Då behöver vi dig! Vi erbjuder dig en tjänst där du får arbeta tillsammans med svenska företag, organisationer och offentlig sektor med nationella och internationella standarder inom IT-området.

Ditt uppdrag 
Som projektledare inom standardisering ansvarar du för att initiera, driva och utveckla projekt (kommittéer och sekretariat) som består av experter från svenska företag, myndigheter, branschorganisationer, intresseföreningar som tillsammans med oss vill utveckla standarder och best practice inom informationsteknik och digitalisering. I arbetet ingår att skapa intresse för standardisering och att starta nya arbeten som svenska aktörer ser behov av inom IT-området. Inom ICT utför vi standardiseringsarbete som rör bl a system, fintech, AI, IoT, Blockchain, cloud, big data mm.

Du leder kommittéerna framåt genom att strukturera och facilitera arbetet, skapa kreativa diskussioner och samordna svenska synpunkter på standardförslag samt säkerställer att projektet hittar konsensus. Du jobbar tillsammans både med kollegor, experter och andra såväl nationellt som internationellt och företräder Sverige och svenska intressen på internationella möten.

Resor i tjänsten förekommer, mestadels inom Europa.

Din bakgrund
Du har akademisk examen, gärna inom IT, teknik eller systemteknik/datahantering. Vidare har du flera års bred erfarenhet av IT-arbete från myndighet och/eller näringsliv samt erfarenhet av att ha arbetat på en övergripande/strategisk nivå. Det är meriterande om du har arbetat med ledningssystem, standarder, standardisering eller har ett starkt intresse för arbete inom dessa områden.

Erfarenhet av projektledning och/eller samordning är ett krav liksom erfarenhet av att arbeta mot budget med resultatkrav. Det är också viktigt att du kan tänka i affärsmässiga termer och samt har kunskap och förståelse för den strategiska kopplingen mellan ekonomi och teknik. Det är meriterande med erfarenhet av utredningar/remisser inom IT-området. Du har också mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Rollen kräver att du är bra på att bygga relationer och att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Du trivs med att organisera och leda möte, arbeta i team och har förmågan att skapa fungerande nätverk och gemensamma arbetssätt. Du är trygg i dig själv, lyhörd och strukturerad. För att lyckas behöver du trivas med externa kontakter, att ta initiativ och vara driven samtidigt som du kan jobba tålmodigt och strukturerat i administrativa processer och system. Du behöver också ha förmågan att tänka i nya banor, vara orädd och kunna stå för tagna beslut.

Ytterligare information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Naofal Ouazzani, chef inom Standardiseringen, 08-555 521 40.

Du är också välkommen att kontakta våra lokala fackliga representanter Bengt Rydstedt, 08-555 520 28, Akademikerklubben och Anette Eriksson, 08-555 520 65, Unionen.

Provanställning tillämpas.

Vi har bestämt oss för att bli världens bästa standardiseringsorganisation. Vill du följa med oss på resan och bli vår nya kollega?

Om företaget

SIS är en internationell organisation med 170 medarbetare. Vi projektleder experter från olika branscher som vill utveckla standarder. De möts hos oss för att hitta gemensamma lösningar som bidrar till innovationer och underlättar handel och export. SIS är en del av, och representerar Sverige, i den europeiska standardiseringsorganisationen CEN och den globala organisationen ISO.

Utöver att driva utveckling av standarder säljer vi också standarder, handböcker, utbildningar och rådgivning.

Du som blir en del av SIS, blir också en del av en verksamhet där Sveriges bästa experter samlas för att skapa standarder ― tillsammans med världens bästa experter. På så vis är SIS en kunskapsorganisation. Här får du ta del av världsomspännande projekt, som i sin tur öppnar dörrar till ett internationellt nätverk.

Vi har vårt kontor i nya lokaler på Torsplan i centrala Stockholm.

Liknande jobb

Liknande jobb