Systemspecialist IT-kommunikation

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 15 november 2018
Stängs
den 16 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT-förvaltningen söker Systemspecialist IT-kommunikation. Välkommen med din ansökan senast den 16 december.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande tjänst där du arbetar med kommunikationslösningar i en komplex och omfattande IT-miljö som i sin helhet driftas i egen regi. Hos oss är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått nationell uppmärksamhet från både media och leverantörer som säger att vi ligger i framkant. 

-Vårt uppdrag är utmanande och vi förväntas leverera en 100 % tillgänglig IT-infrastruktur till landstingets kärnverksamheter som t ex vård och kollektivtrafik. Vill man arbeta i den största och mest komplexa IT-miljö vår region har att erbjuda så är detta en fantastisk arbetsplats, säger Magnus Fisch, teamledare kommunikation. 

Inom kommunikationsteamet arbetar du med projektering, installation, underhåll, förvaltning och övervakning av våra kommunikations- och nätverkslösningar. Dina arbetsuppgifter är koncentrerade till utveckling, optimering och drift av våra komplexa nätverkslösningar inom LAN, WAN, WLAN och datacenter. En annan viktig del i ditt arbete är kontakten med våra verksamheter för att fånga upp behov och omsätta det till praktiskt genomförbara lösningar. 

Du ingår i beredskapsorganisationen för teamet och din arbetsplats är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi söker

Vi söker dig som har:
- universitets- eller högskoleutbildning alternativt annan relevant utbildning inom området
- arbetslivserfarenhet inom IT-kommunikation 
- dokumenterad erfarenhet från arbete med komplexa nätverkslösningar
- goda kunskaper om drift av switching och routing i större nätverksmiljöer
- goda kunskaper om controller-baserade trådlösa nätverk
- goda kunskaper om autentisering för åtkomstkontroll i nätverk
Det är meriterande om du har erfarenhet av API-programmering i nätverkslösningar samt certifieringar från branschen (främst Cisco Systems). 

För att trivas bra hos oss är du en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som har förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta såväl enskilt som tillsammans med andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 145 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs mer om att jobba med IT i landstinget

Enheten IT Infrastruktur ansvarar för att landstingets IT-infrastruktur är robust, säker och har en tillgänglighet på 100 %. Medarbetarna inom team kommunikation uppskattar den goda stämningen som råder på arbetsplatsen och berättar om den öppna och lärande samtalsmiljön. Känslan av att arbeta för länets invånare gör arbetet betydelsefullt och som medarbetare ser du tydligt den nytta som IT skapar. Enheten ansvarar även för server/lagring och säkerhet. 

Hos landstingets IT värnar vi om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv, t ex genom flexibla arbetstider och löpande teamutveckling. Vi har en stor variation på arbetsområden och våra medarbetare har goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Läs mer om landstinget som arbetsgivare

Om tjänsten

Referensnummer:IT:2018:36
Placering/enhet:IT-förvaltningen
Anställningsform:Tillsvidareanställd
Anställningstid:Tillsvidareanställd
Sysselsättningsgrad:Heltid
Tillträde:Efter överenskommelse
Lön:Vi tillämpar individuell lönesättning.
Ansök senast:2018-12-16
Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.