FRA

Är du vår nya infrastrukturutvecklare med inriktning Linux?

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 november 2018
Stängs
den 9 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.
 

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu Linuxutvecklare för ett långsiktigt arbete med att utveckla och förbättra vår gemensamma IT-infrastruktur och IT-säkerhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med stora utvecklingsmöjligheter. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

FRA:s verksamhet syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Det är här du kommer in!


Ditt uppdrag
Som infrastrukturutvecklare kommer du att ingå i en grupp på ett tiotal glada personer med djup teknisk kunskap och stor erfarenhet inom olika områden. Ni utvecklar verksamhetens infrastruktur enligt uppsatta mål med väl avvägd säkerhetsnivå. Med varierande sammansättning av kompetenser arbetar ni i mindre konstellationer med att tillgodose verksamheten med djup och bred kompetens. Du kommer att vara delaktig under hela projektcykeln, med start i kravställan och design till slutgiltig överlämning till driftenheterna. Viktig arbetsuppgift är även att vara delaktig i enhetens IT-säkerhetsuppdrag.

Eftersom merparten av våra system har höga säkerhetskrav kommer du även att delta i olika slag av analyser, framförallt med hänsyn till risker med vald design och arkitektur av tjänster och produkter.

Sekretessbelagda uppgifter förekommer i varierande grad. Tjänsten innebär framförallt kontakter internt inom myndigheten, men resor kan förekomma både inrikes och utrikes.

Du kan
Du har bred teknisk kunskap med ett hög säkerhetsmedvetenthet samt avancerad kunskap inom Linux (RedHat, CentOS, Ubuntu eller Debian), integration, IT-infrastruktur och har god erfarenhet av Ansible eller Puppet. Vidare har du erfarenhet från att i Linux-miljö arbetat med att driftsätta system samt varit delaktig i att utveckla miljöer. Meriterande är om du har arbetat med IT-säkerhet, automatisering, search (Elasticsearch, Solr etc.), OpenShift, central managering och/eller databaser som exempelvis PostgreSQL, MYSQL, MariaDB, MongoDB och Hadoop. Är du van att arbeta med Docker, Git eller Jenkins är även det meriterande, samt om du har arbetat med skriptning i form av t.ex. Shell script såsom Bash, Perl eller Python.

Vi ser även positivt på om du har erfarenhet av HW, virtualisering, lagring, backup. lastbalansering, Identity/Access Management IdM/IAM, LDAP. 

För tjänsten krävs att dina språkkunskaper är goda, du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Det krävs även att du har förmågan att förklara olika tekniska problem på svenska i både tal och skrift.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är engagerad och ansvarsfull, du gör korrekta avvägningar och prioriteringar i ditt arbete. Du har ett genuint intresse för IT, lätt för att lära och underhåller gärna kontinuerligt din specialistkunskap. Som person är du strukturerad, och planerar ditt arbete. Vid stressade situationer har du förmågan att varken förlora fokus eller omdöme. I ditt arbete som infrastrukturutvecklare är du analytisk och ett problem är en utmaning!

I vårt team arbetar vi både i mindre och större grupper och din roll kräver att du har lätt för att kommunicera med andra, och delar gärna med dig av dina kunskaper. 

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som Linux infrastrukturutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen ansvarar för att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med mycket goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. 
För mer information är du välkommen att kontakta Joakim Nyberg på mail joakim.nyberg@fra.se. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-12-09

Liknande jobb

Liknande jobb