Projektledare och lösningsarkitekt till e-kronapiloten

Rekryterare
Riksbanken
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 november 2018
Stängs
den 9 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Den nybildade enheten för E-kronapilot har till uppdrag att utarbeta ett förslag på ett digitalt betalningsmedel, en e-krona, för att ge bankens ledning underlag för ett framtida beslut om att ge ut e-kronor eller inte. Arbetet ska bedrivas i två delprojekt; teknik och regelverk, som nu ska bemannas. Vill du vara med och utveckla framtidens pengar? Nu finns det ett unikt tillfälle att vara med och utveckla, bygga och testa ett konkret förslag på en e-krona när vi tar fram en pilotversion av en digital centralbankspeng!

SOM PROJEKTLEDARE OCH LÖSNINGSARKITEKT leder du arbetet med att utveckla den tekniska delen för att ta fram förslag på ett nytt digitalt betalningsmedel, en framtida e-krona. Ditt huvudsakliga fokus kommer att vara att översätta verksamhetens behov till lösningsförslag, att föreslå lösningar och att driva arbetet med att ta fram nya IT-lösningar. Systemarkitektur är du bra på och liksom att förstå beroenden till andra system för att kunna beställa och utvärdera produkter hos systemleverantörer och driftsleverantör, följa upp leveranser och förstå helheten. I dina uppgifter ingår att ta fram och dokumentera en övergripande lösningsarkitektur, upphandla och leda konsulter i utvecklingsarbetet av e-kronan samt att planera, genomföra, följa upp och löpande rapportera projektets framskridande.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI SÖKER DIG SOM har universitets- eller högskoleutbildning inom IT. Du har gedigen arbetslivserfarenhet inom IT och flerårig erfarenhet som lösningsarkitekt. Erfarenhet av projektledning av stora tekniska utvecklingsprojekt är ett krav och det är meriterande om du är certifierad lösningsarkitekt och/eller certifierad projektledare. Det är också meriterande om du har erfarenhet från och kunskaper inom betalningsmarknad och offentliga upphandlingar.

SOM PERSON är du drivande, tydlig och ansvarstagande. Du är positiv och flexibel, har ett gott omdöme och förmågan att läsa av och anpassa dig till nya situationer. Du kan se till helheten utan att tappa fokus på kvalitet i detaljerna och du förstår vikten av att skapa och vårda goda relationer. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 9 december 2018. Om du har frågor är du välkommen att maila Mithra Sundberg eller ringa 08-7870494. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb