Informationssäkerhetsexpert till e-kronapiloten

Rekryterare
Riksbanken
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 november 2018
Stängs
den 9 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Den nybildade enheten för E-kronapilot har till uppdrag att utarbeta ett förslag på ett digitalt betalningsmedel, en e-krona, för att ge bankens ledning underlag för ett framtida beslut om att ge ut e-kronor eller inte. Arbetet ska bedrivas i två delprojekt; teknik och regelverk, som nu ska bemannas. Vill du vara med och utveckla framtidens pengar? Nu finns det ett unikt tillfälle att vara med och utveckla, bygga och testa ett konkret förslag på en e-krona när vi tar fram en pilotversion av en digital centralbankspeng!

SOM INFORMATIONSSÄKERHETSEXPERT ansvarar du för frågor som rör informationssäkerhet, risk och beredskap i arbetet med att utveckla ett nytt digitalt betalningsmedel, en framtida e-krona. I uppgifterna ingår bland annat att ansvara för kravställning, uppföljning och dokumentation inom dina områden. Du kommer även att organisera, leda och utvärdera riskanalyser, säkerhetsgranskningar och penetrationstester inom ramen för projektet. Du kommer delvis att ha möjlighet att nyttja konsulter som stöd i ditt arbete. Utöver dina egna ansvarsområden deltar du i övriga delar av projektet och andra samarbeten internt och externt.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI SÖKER DIG SOM har universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap, datavetenskap eller om du fått motsvarande kunskaper genom arbete. Du har flerårig erfarenhet av arbete med risk- och informationssäkerhetsfrågor, gärna inom betalningsmarknaden eller finansiella sektorn. Det är meriterande med kunskap om och erfarenhet av arbete med informations- och IT-säkerhetsarkitektur, kravställning mot leverantörer, beredskapsfrågor och betalningsinfrastruktur. Vi ser det också som en merit om du är certifierad inom informationssäkerhetsområdet, exempelvis CISSP, CISM eller motsvarande.

SOM PERSON är du initiativtagande, metodisk och resultatinriktad. Du är också analytisk, kvalitetsmedveten och bra på att lösa komplexa problem. Du har en god samarbetsförmåga och trivs att arbeta tillsammans med andra mot ett gemensamt mål. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 9 december 2018. Om du har frågor är du välkommen att maila Mithra Sundberg eller ringa 08-7870494. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Liknande jobb

Liknande jobb