Junior systemutvecklare med fokus på .Net och C#

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 november 2018
Stängs
den 10 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu nyfikna och engagerade systemutvecklare. Vi tror att du nyligen har lämnat, eller snart kommer lämna, skolbänken och vill bli riktigt vass på det du gör. Kanske har du jobbat något år och vill nu utvecklas vidare med ett enormt viktigt uppdrag i fokus.

Referensnummer: 2018-13704
Sista ansökningsdag: 2018-12-10
Placering: Stockholm
 

Ditt framtida uppdrag

I denna roll som systemutvecklare arbetar du både med utveckling av nya system men även med förvaltning och vidareutveckling av befintliga system, både egenutvecklade och integrerade standardsystem. Utvecklingen baseras främst på komponenter från Microsoft (.Net/C#), men projekt på andra plattformar såsom Java/Linux förekommer också.

Du är en viktig del av ett utvecklingsteam och är delaktig i hela utvecklingsprocessen; från utformning av krav tillsammans med beställaren, framtagande av design och kodning, till testning och produktionssättning. Vidare deltar du i design- och arkitekturdiskussioner samt hanterar problem, konfiguration och utför förbättringar i systemen.

Du ingår i projekt för till exempel nyutveckling, systemintegrationer, och ändringar/tillägg i bearbetningssystem och övriga administrativa system där vi arbetar med agil metodik.

Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande utbildning. Utöver detta behöver du ha god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av systemutveckling i olika miljöer och programmerings- och skriptspråk liksom om du har erfarenhet av att ha utvecklat gränssnitt/appar för mobila enheter. Det är även positivt om du har erfarenhet av metodkunskap gällande utvecklingsprojekt inom IT, till exempel Scrum.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är nyfiken och som vill lära dig nya saker. Du gillar att lösa problem och ser kluriga uppgifter som en rolig utmaning. Du kan både jobba själv och fungera bra i team då vi ofta arbetar i projektgrupper. Då verksamheten är händelsestyrd behöver du ha förmåga att växla mellan projektuppdrag och förvaltande uppgifter. Du tycker om att få ansvar och utför uppgifter med tålamod och uthållighet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 562.4 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018–13704. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2018-12-10.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Liknande jobb

Liknande jobb