Konsultchef inom IT- och tjänste- utveckling till ESSIQ i Stockholm!

Rekryterare
ESSIQ
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 november 2018
Stängs
den 31 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nu letar vi efter en Konsultchef inom IT- och tjänsteutveckling till ESSIQ Öst, Stockholm! ESSIQ är arbetsgivaren som anstränger sig lite extra för att medarbetarna ska må bra. Vad är medarbetarfokus för dig? På ESSIQ handlar det om att sätta medarbetaren i centrum. Genom ett lyhört ledarskap och en öppen företagskultur vill vi ge varje medarbetare möjligheten att forma sin karriär och sin vardag. Vi erbjuder dig en roll där du är med och formar ESSIQ:s framtida utveckling, tillsammans med din egen. 

OM ESSIQ

ESSIQ är teknikkonsultföretaget där allt börjar med medarbetaren. Med fokus på individen, flexibla lösningar och en modern lönepolicy attraherar vi de skarpaste, mest professionella och engagerade personerna i branschen. Med denna vision grundades ESSIQ år 2005, sedan dess har vi utvecklats till ett framgångsrikt företag med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi består idag av över 250 medarbetare med olika bakgrund, personlighet och nationalitet, med en god fördelning av kvinnor och män.

Vi är stolta över att våra värderingar och handlingar inte enbart ger oss nöjda medarbetare och nöjda kunder, utan även att vi tilldelats Di Gasell fyra år i rad och utsetts till ett av Sveriges Superföretag av Veckans Affärer fyra år i rad. ESSIQ är ett familjärt och socialt företag med visionen att vara Sveriges bästa arbetsgivare för alla medarbetare, oavsett roll i organisationen. Vi lägger stor vikt vid gemenskap och har ett uppskattat utbud av professionella och sociala aktiviteter. Vår kommunikationsplattform genomsyras av öppenhet, och främjar nätverkande och kompetensutbyte såväl som fritidsaktiviteter och relationsbyggande.

Vi har över 80 aktiva kunder i spännande branscher – allt från de stora aktörerna till de små innovationsföretagen. ESSIQ:s medarbetare arbetar med användarcentrerad tjänste- och produktutveckling inom följande kompetensområden: UX & Service Design, Connected & Embedded Systems, IT & Cloud Services, Green Technology & Electromobility, Test & Quality Engineering, Agile Management, Mechanical Engineering samt Simulation & Visualization. Kompetensen levererar vi på plats hos uppdragsgivaren, inhouse och i satellit. Våra medarbetares intressen och ambitioner leder vägen – vårt mål är att göra den perfekta matchningen av individ och uppdrag.

ROLLBESKRIVNING – KONSULTCHEF

I din roll som konsultchef kommer du ansvara för affärsområdet IT- och tjänsteutveckling, vilket bland annat inkluderar cloud services, systemutveckling, tjänstedesign och UX. Vi tror att du har ett starkt intresse för dessa områden och vill ta Stockholmsmarknaden med storm. Du kommer driva utvecklingen av affärsområdet och ESSIQ står bakom dig till 100%.

Dina arbetsområden är fördelade mellan rekrytering, försäljning och medarbetarfokus. För ESSIQ utgår all framgång från företagets och konsultchefens medarbetarfokus, vilket handlar om att ta väl hand om sina medarbetare i alla lägen. En viktig uppgift i rollen som konsultchef är att coacha och inspirera medarbetaren till att växa och utvecklas – personligt och professionellt. Vi bygger därigenom ett ömsesidigt förtroende som stärker medarbetaren, ESSIQ och leveransen till våra kunder – det är grunden i vår strategi.

Din roll är också central när det kommer till utmaningen att rekrytera nya ESSIQ:are. Du kommer ha varierande uppgifter inom området, som alla grundar sig i att utveckla ESSIQ till en ännu bättre organisation och ett starkt varumärke. Vår ambition är att vara en mycket attraktiv arbetsgivare för området IT- och tjänsteutveckling, vilket kräver att du skapar och driver aktiviteter och insatser för rekrytering inom ditt fält. Utöver detta är du aktiv i ditt eget nätverk och använder med van hand sociala medier i ditt arbete med rekrytering.

ESSIQ Öst är i en spännande fas och utökar nu utbudet av konsulttjänster inom områdena IT- och tjänsteutveckling samt Elektronik och mjukvara. Här kommer du ha en nyckelposition, där din uppgift är att utveckla ett starkt tjänsteområde på marknaden – både gentemot befintliga kunder och de nya kunder du identifierar som viktiga för ESSIQ Öst. I arbetet att stärka ESSIQ:s varumärke förväntas du samarbeta med dina kollegor för att bygga ett starkt fundament. Att utveckla starka och långsiktiga relationer med kunder är en bärande del, då ESSIQ är en partner för kunderna att räkna med i det långa loppet. Även inom försäljning tror vi att du är aktiv i ditt nätverk och använder sociala medier som ett verktyg, kombinerat med personliga möten, strategiska punktinsatser och omvärldsbevakning av branschen.

KVALIFIKATIONER

Vi letar inte efter anställda, vi letar efter medarbetare – efter ESSIQ:are! Nedanstående är de grundläggande kvalifikationerna för tjänsten, men vi kommer även lägga stor vikt vid din personlighet.

Grundläggande kvalifikationer

 • Relevant teknisk utbildning inom mjukvara, systemutveckling eller liknande
 • Arbetslivserfarenhet från relevant bransch
 • Erfarenhet av försäljning
 • Erfarenhet från chefsroll med personalansvar (meriterande, ej krav)
 • Försäljnings- eller ledarskapsutbildning (meriterande, ej krav)

Personlighet och engagemang

 • Goda ledaregenskaper – du är:
  • En lagspelare
  • Bra på att kommunicera
  • Lyhörd
  • Trygg i att fatta beslut
  • Motiverande och engagerande
 • Engagerad i din egen utveckling – personligt och professionellt

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och inställning. Personen vi söker är handlingskraftig, bra på att samarbeta och har ett starkt eget driv. Du kommer trivas om du är nytänkande, ser möjligheter och trivs i en social atmosfär. Som konsultchef på ESSIQ erbjuder vi dig en varierande och spännande tjänst, där du arbetar i ett riktigt bra team. Du får en nyckelroll i organisationen, där du är med och påverkar ESSIQ:s framtida utveckling.

OM TJÄNSTEN

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid.
 • Tillträde: 3/2 2019 eller enligt överenskommelse.
 • Lön och förmåner: Konkurrenskraftig fast/rörlig lön samt tjänstebil. Goda utvecklingsmöjligheter och generösa förmåner. Tjänstepension, omfattande försäkringar.
 • Placering: ESSIQ Öst – Stockholm med omnejd.

ANSÖKAN

Är du vår nya konsultchef inom IT- och tjänsteutveckling? Ansök! Vi använder oss av rekryteringsverktyget Staffrec – ansök via denna länk senast den 31/12-2018.

KONTAKT

Frågor om tjänsten? Kontakta:

 

Vill du veta mer om ESSIQ? Klicka in här, och glöm inte att följa oss på sociala medier! 

Liknande jobb

Liknande jobb