Utvecklare med intresse för nya tekniker, IT-avdelningen Solna

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 21 november 2018
Stängs
den 9 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Skatteverkets IT-avdelning är en av Sveriges största, med en stor och komplex IT-miljö. IT-avdelningen ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets system.

Vi har stora ambitioner med målet att bidra till den digitala transformationen som sker i Sverige. Vi sätter kundernas upplevelser i centrum och samskapar med de vi är till för där digital kommunikation och interaktion mellan människor och verksamheter blir självklara. Vi fokuserar på tjänsteutveckling utifrån företags och privatpersoners vardag.

Dina arbetsuppgifter innebär att du ingår i ett team som arbetar med Skatteverkets förändring för att möta digitaliseringen. Tekniskt befinner sig teamet i framkant. Ni arbetar tillsammans med att lösa uppgifter från ”ax till limpa” där olika discipliner såsom krav, utveckling, test, testautomation, dokumentation, release och driftsättning ingår. Arbetet bedrivs agilt med frekventa leveranser, stor flexibilitet och förändringsbenägenhet.

IT avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter. En naturlig del av din vardag är kunskapsutbytet med erfarna kollegor. Du verkar för ett väl fungerande samarbete och genom detta får du möjlighet till kontinuerlig utveckling.

Vår utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar. Vår tekniska målmiljö är i huvudsak Linux med flera generationer av teknikstackar och plattformar så som Red Hat OpenShift (mikrotjänster), Mule Soft med Anypoint Studio och Oracle databaser. Vi arbetar med verktyg, teknik, programspråk och ramverk som Java, JUnit, Angular, Spring, REST, Tomcat, SQL, XML, JavaScript och SOAP. Utvecklingen görs i huvudsak i windowsmiljö.

Vi erbjuder dig en arbetsplats

  • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter som är till nytta för medborgare och företag
  • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
  • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling med en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som

  • har en avslutad akademisk utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande område och aktuell och relevant erfarenhet som systemutvecklare alternativtflerårig aktuell och relevant erfarenhet som systemutvecklare
  • är en strukturerad lagspelare med ansvarskänsla
  • har lätt att ta dig an nya uppgifter och en nyfikenhet att vilja utvecklas och lära dig nya saker
  • är analytisk och har en god problemlösningsförmåga
  • drivs av att använda dina teknikkunskaper till att leverera värde
  • har god kommunikationsförmåga på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av systemutveckling i agil utvecklingsmiljö, testdriven utveckling, testautomatisering och/eller Continious Integration/Continious Delivery (CI/CD). Det är också önskvärt med kunskap om något Webbramverk (som Angular, React, Vue eller Bootstrap), Web services (som REST eller SOAP), komponentbaserad webbutveckling (som Microfrontends) eller Backendramverk (Spring).

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor och att du har ett genuint intresse för området i stort. Arbetstester kan komma att användas i processen.

Välkommen med din ansökan till oss!

 

Kontaktpersoner

Joakim Gullin
HR-Konsult
010-574 30 25

Jörgen Krüger
Sektionschef
010-5747125

Sonja Öhrbecker
Facklig kontaktperson Saco
010-574 88 46

Jeanette Forsgren
facklig kontaktperson ST
010-572 31 99


Ansök senast 2018-12-09.

 

Liknande jobb

Liknande jobb