Scania

Maintenance Manager IRBC

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 26 november 2018
Stängs
den 11 december 2018
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Avdelningen Product Development IT arbetar med att leverera IT till Scanias avdelning för Forskning och Utveckling. Bland annat inbegriper det stöd för tjänster inom Scanias service marknad såsom ombyggnationer och produktuppdateringar i fordonen, uppkopplade tjänster och utveckling av nya produkter.

Vi är idag ca 200 medarbetare (av ca 1500 inom Scania IT) som arbetar med arkitektur, utveckling, underhåll, support och planering. Det är nu ett utmärkt tillfälle att komma med på vår spännande resa.

Vi söker nu erfarna IT tekniker som har erfarenhet med leda och driva förvaltningar, kravställa mot externa leverantörer samt driva projekt inom Product Development IT.

Som Maintenance manager förväntas du planera och driva förvaltning av befintliga system, driva nya uppdrag, samt vara en teknisk rådgivare åt vår verksamhet på R&D. Du har många olika kontaktytor inom Scanias verksamhet, leverantörer, inköp och även inom Scania IT. Vi ser att du har gott ordningsinne samt en bred teknisk kunskap i utveckling och/alt infrastrukturella frågor. 

Dina arbetsuppgifter

Du leder applikationsförvaltningen för dina applikationer och ansvarar för att samtliga aktiviteter som hör till dina förvaltningar blir genomförda med kvalitet enligt verksamhetens behov och Scania ITs krav med hjälp av våra leverantörer. Inom förvaltning ser du till att systemförändringar planeras och kommuniceras, incidenter hanteras inom överrenskommen tidpunkt samt ser till att de proaktivt byggs bort för framtiden. Du följer också upp hur system inom ditt område utvecklas och agerar i enlighet med avtal gentemot verksamheten. Du ansvarar även för ekonomisk uppföljning som t ex budget och internfakturering. Utöver förvaltningsledningen kan du också få i uppdrag att driva projekt kopplade till de affärsområde som gruppen förvaltar.

Din profil

Vi tror att du har en akademisk utbildning med inriktning på IT och har följande kompetenser: 

  • Kompetens inom applikationsförvaltning
  • Skapa roadmaps och följa upp ekonomi, KPI:er osv i din förvaltning
  • Vara rådgivande gällande tekniska lösningar
  • Stort teknikintresse och är lösningsorienterad
  • Koordinera och följa upp incidenter
  • Förmåga att leda dig själv och andra
  • Är bekväm med att leda och hålla i möten
  • En god förmåga att skapa bra kund- och leverantörskontakter
  • Engagemang att driva leveranser, förenkla & förbättra tillsammans med andra
  • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska

Om du har erfarenhet av ledande roller i projekt och/eller förvaltningar, i t.ex. projektledarrollen eller som scrummaster, är detta meriterande. Att arbeta i team men även självständigt när så krävs är naturligt för dig. Du är strukturerad, självgående, vågar ta egna beslut och har en stark servicekänsla. Vi tror även att du är en god kommunikatör.

Maintenance Manager på Scania är en mångfasetterad roll. Du kanske har din spets inom tekniken och kan då få möjlighet att utveckla dina affärsmässiga kunskaper eller vice versa.

Vi Erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

För att få veta mer om tjänsten kontakta; Richard De Geus, Gruppchef IRBC +46 8-55381784  eller 
Enrico Richiello IT Rekryterare +46 70 0856 227.                     

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 21a December 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb