Scania

Senior utvecklare till Order to Delivery, O2D

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 3 december 2018
Stängs
den 3 januari 2019
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vi erbjuder en trygg men utmanande miljö i ett komplext flöde med en framtida möjlighet att vara med och bygga något helt nytt från grunden.

Vi söker just nu efter en utvecklare som är beredd på att lära nytt både i befintliga och i nya system samtidigt som kundens behov skall uppfyllas. I befattningen ingår både ansvar för utveckling av ny funktionalitet, anpassning av befintlig funktionalitet samt att säkerställa drift över tid.

Du kommer att ingå i en grupp som har ansvar för förvaltning och utveckling av ett av Scanias kärnsystemen (bygger på Syncrons BPE-plattform) och som fyller en viktig funktion mellan Scanias globala försäljning, produktion och logistik samt fakturering av bussar och lastbilar. Gruppen är självförsörjande ur ett förvaltningsperspektiv och har kompetenser inom förvaltningsledning, systemanalys och kravnedbrytning, verksamhetskunskap, arkitektur, utveckling, test, deploy och support.

Order to delivery

Avdelningen Order to Delivery på Scania ansvarar för utveckling och förvaltning av IT-stödsystem inom Scanias hela flöde från kundorder till logistik, produktion, leverans och fakturering samt industriunderhåll. Avdelningen tar ett helhetsansvar för IT-produktionen mot en av Scanias kärnprocesser med samma namn, Order to Delivery (O2D) bland annat genom att ha lokal representation vid de största produktionsenheterna ute i världen.

Scania står inför en mycket spännande förändring som innebär en resa mot att vara en tjänsteleverantör av transportlösningar. Avdelningen O2D står inför flertalet utmaningar när nya plattformar är på väg in och där befintliga måste vidareutvecklas och underhållas. Resan har precis börjat och kommer att pågå under en längre tid och vi behöver därför kontinuerligt förstärka med nya resurser.

Din profil

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet inom mjukvaruutveckling och då gärna i Java både med Frontend och Backend samt har erfarenhet av XML, SQL och Linux. Har du även vana i BPM-plattformar som Syncron är det en stor bonus. Då verksamheten verkar inom tillverkningsindustrin ser vi gärna att du har erfarenhet av ordersystem och dess verksamhetsflöden samt har god kännedom om vilka krav som ställs på ett robust och driftsäkert system i industriell miljö.

Sannolikt har du en högskoleutbildning inom data- och systemvetenskap eller motsvarande. Du besitter förmågan att formulera idéer och förslag på ett varierat och professionellt sätt beroende på mottagare. Du är en passionerad utvecklare, har ett stort intresse och erfarenhet av att arbeta med agila metoder för systemutveckling och är inte rädd för nya utmaningar. Vi tror att du är van att ta stort eget ansvar, men trivs bäst när du tillsammans med kollegorna når uppsatta mål. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och serviceinriktad. Då vi arbetar i en internationell miljö är det viktigt att du obehindrat behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express

 Ytterligare information

Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Christer Borg (Gruppchef), tel. 08-553 700 72 eller Tobias Viklund (Scania Rekryteringscenter), tel. 08-553 703 90.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygskopior. Intervjuer sker löpande. 

Liknande jobb

Liknande jobb